”Man borde klubba in hans tänder”

Catania-chef till vilt angrepp mot Mourinho – nu tvingas han be om ursäkt

1 av 2 | Foto: AP
Pietro Lo Monaco.
FOTBOLL

Inter slog Catania med 2–1 i helgen – och efter matchen gick Mourinho ut och sa att hans lag skulle ha kunnat vinna med 5-1.

Uttalandet gjorde Catania-chefen Pietro Lo Monaco vansinnig.

– Man borde slå in tänderna på honom med en klubba, säger han till en radiostation, enligt nyhetsbyrån Agr.

Inters tränare José Mourinho, 45, fortsätter att väcka uppståndelse med sina uttalanden.

”Ingen respekt”

Efter 2-1-matchen mot Catania i helgen gick portugisen ut och sa att hans Inter skulle ha kunnat vinna matchen med 5-1.

Uttalandet gjorde Catanias Pietro Lo Monaco vansinnig.

– En som säger såna saker har inte respekt varken för sina motståndare eller för nationen han gästar, säger Lo Monaco till Antenna Sicilia.

– Mourinho borde titta åt sina egna problem, och åt hur mycket han och hans lag kostar klubben. Om han inte vinner borde han ta sin lilla väska och återvända till sitt hemland, säger Lo Monaco enligt Agr.

Dagen efter det aggressiva uttalandet gjorde Lo Monaco en halv pudel.

”Sicilianskt sätt”

– Jag menade inte att uppmana till våldsamheter, det var bara ett färgstarkt sicilianskt sätt att säga att Mourinho borde ha respekt för andra, säger Lo Monaco.

– Med sina uttalanden brast Inters tränare i respekt mot staden, klubben och Catanias tifosi. Det är inte acceptabelt att få höra såna saker från en tränare som ensam tjänar lika mycket som vår klubb spenderar för att betala alla sina spelare, säger Lo Monaco, enligt Agr.

– Jag hoppas att Mourinho lyckas uppnå goda resultat även på planen i Italien, och inte bara – som det hittills varit – för sina uttalanden som populär mediekaraktär, säger Pietro Lo Monaco.