Fördöms efter uttalande om José Mourinho

Inrikesministern till angrepp mot Catanias Lo Monaco

FOTBOLL

Catania-chefen Pietro Lo Monaco sa i ett uttalande att ”man borde klubba in tänderna” på Inters tränare José Mourinho, 45.

Nu fördöms Lo Monacos uttalande – av Italiens inrikesminister Roberto Maroni.

– Det är en uppmaning till våld, säger Maroni.

I söndags kväll gick Pietro Lo Monaco till attack mot José Mourinho, som efter 2-1 matchen mellan Inter och Catania gått ut och sagt att Inter skulle ha kunnat vinna med 5-1.

– Man borde slå in tänderna på honom med en klubba, sa Lo Monaco till radiokanalen Antenna Sicilia.

Catania-chefen gjorde sedan en halv pudel och sa att uttalandet inte var en uppmaning till våldsamheter utan ett ”färgstarkt sicilianskt sätt” att säga till en person att han borde ha mer respekt för andra.

”Det värsta”

Nu ger sig Italiens inrikesminister Roberto Maroni in i debatten – och fördömer Lo Monacos uttalanden.

– Jag är ärligt talat förvånad över de uttalanden – som verkligen framstår som uppmaningar till våld – som vissa chefer i Serie A gör. Jag har inte mandat att ingripa, men när en chef säger att en tränare i ett annat lag borde få sina tänder inslagna förväntar jag mig att disciplinnämnden eller Fotbollförbundet vidtar omedelbara åtgärder i ärendet, säger Roberto Maroni enligt Corriere della Sera.

– Det är det värsta man kan göra. Om en chef i en klubb uppmanar till våld, även bara metaforiskt, förvånar jag mig sen inte om någon exalterad tifoso iscensätter våldsamheter, säger Maroni.

ARTIKELN HANDLAR OM