Zlatans nye lagkamrat – Diego Maradona

”Han har lämnat problemen bakom sig”

Maradona har lämnat problemen bakom sig och kan nu bli en ny bektanskap i Inter.
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic är en av världens bästa fotbollsspelare. Snart kan han få sällskap i Inter av den som många anser är den bäste genom tiderna. Diego Armando Maradona.

– Jag tror att vi kommer att ge Diego en roll, säger Inters president Massimo Moratti till Gazzetta dello Sport.

Han la fotbollsskorna på hyllan för länge sedan och rubrikerna efter karriären har sällan handlat om fotboll. Men nu kan Diego Armando Maradona, "El Diego", vara på väg tillbaka in i fotbollen på allvar. Den italienska mästarklubben Inter vill plocka in argentinaren som konsult. 47-åringens historia av drog- och hälsoproblem tycks inte skrämma Massimo Moratti.

– Han representerar någonting viktigt och han har lämnat sina problem bakom sig, säger Moratti.

Kampen med Pelé

Maradona är i omröstningar i en ständig kamp med Pelé när frågan om världens bäste fotbollsspelare genom tiderna ska plockas fram.

– Min mor säger att det var jag och Pelés mor säger att det var han, har Maradona svarat.

Som spelare vann Diego Armando Maradona två italienska mästerskap med Napoli, 1987 (då han också vann italienska cupen) och 1990 och Uefacupen med samma lag 1989. Han vann VM-silver i Italien 1990. Den största triumfen som spelare upplevde han under VM i Mexiko 1986 då han totalt dominerade turneringen, stod för bland annat fem mål och den avgörande passningen i VM-finalen mot Tyskland (seger 3–2).

Guds hand

I den turneringen syntes alla sidor av Maradona, även den betydligt mörkare när han med handen boxade in ett mål mot England. Ett mål som Maradona efteråt förklarade kom till tack vare "Guds hand" och målet som följde på det är en av VM-historiens mest spektakulära när Maradona på egen hand gjorde bort halva det engelska laget, rundade målvakten och sköt bollen i mål.

VM 1994 blev Maradonas mörkaste stund då han kämpade hårt för en comeback efter att ha varit i fysiskt dåligt skick. Rekordcomebacken blev lyckad till en början, men fick senare sin förklaring när han åkte fast för dopning.