Zlatan målskytt igen

Mellberg tillbaka i startelvan

Foto: AFP
Zlatan Ibrahimovic petade tjusigt och kyligt in bollen när han kom fri.
FOTBOLL

I Champions League hade han framspelarens roll. Mot Torino var Zlatan Ibrahimovic tillbaka som målskytt. Med sitt iskalla avslut dödade han matchen.

Inter vann enkelt borta mot Torino med 3–1 och Zlatan Ibrahimovic gjorde 3–0-målet sex minuter in på andra halvlek. Framspelad av Mancini sprang sig svensken fri halvvägs in på hemmalagets planhalva och väl framme vid straffområdet avslutade han med en höger yttersida. Det var Zlatans andra ligamål den här säsongen och det var helt avgörande för matchen.

Drömmål av Maicon

Rycket kom dock i den första halvleken inom två minuter. Först sköt Mancini 1–0 via en Torinoförsvarare och sedan var det Maicons kanon som letade sig upp i det bortre krysset som betydde 2–0 vilket gav Inter arbetsro. Med en kvart kvar att spela reducerade Abbruscato.

Seger för Inter och seger för Juventus. Olof Mellberg - som var petad i Champions League-matchen mot Zenit S.t Petersburg - var nu tillbaka i startelvan till matchen mot Cagliari. Fem minuter före paus gjorde Amauri 1–0 till gästerna och det räckte till seger eftersom Mellberg hjälpte Juventus att hålla nollan på nytt.