Ancelotti kan andas ut

Milan lekte bort Lazio

FOTBOLL

Spelarna hade lovat att de stod bakom honom. Mot Lazio visade de vad det löftet var värt när Milans stjärnor gav sin manager Carlo Ancelotti arbetsro via en vacker 4–1-seger.

När Andrej Sjevtjenko blev skrev på för Milan meddelade klubbens vice president Adriano Galliani att man nu hade ett lag som kunde vinna ligan. Med andra ord var det dags att leverera för Carlo Ancelotti efter det misslyckade fjolåret som bara gav en femteplats. Svaret blev två raka förluster i ligan och den sämsta starten på 22 år. Så trots att det bara handlade om tredje omgången i dag mot Lazio var pressen oerhört stor på Ancelotti.

Lovade ändring

Stjärnan Kaka medgav inför matchen att Milan gått lite på autopilot i de första omgångarna och liksom tagit för givet att det skulle ordna upp sig. Mot Lazio skulle det bli ändring lovade Kaka.

–Truppen står bakom Ancelotti, inte av vana utan för att vi tror på honom. Vid hundra sådana här tillfällen har han lett oss ut ur tunneln och till framgång, sa Kaka inför matchen.

Sedan gick han och de andra stjärnorna ut och levererade. Milan körde fullständigt över Lazio med en uppvisning som påminde om att Rossoneri har ett lag fyllt av stora spelare. Visserligen lyckades Mauro Zárate störa festen lite med sin kvittering 18 minuter efter Clarence Seedorfs ledningsmål i den åttonde minuten, men Milan skakade aldrig till.

Nödvändig seger

Gianluca Zambrotta dundrade in 2–1 från 31 meter med tio minuter kvar av den första halvleken och fyra minuter efter paus avgjorde Pato tillställningen med en språngnick på Marek Jankulovskis inlägg. Kaka avslutade sedan festen genom att skruva in 4–1 efter en timmes spel från stillastående läge. Segern var antagligen nödvändig för Ancelotti vars Milan riskerade att hamna hopplöst långt efter i guldstriden redan nu. I dagsläget skiljer det fyra poäng upp till Inter och Juventus.