Polisen slog till mot knarkboss

Telefonsamtal mellan fotbollsstjärnorna Ronaldino och Anderson med i utredningen

Foto: AP
Ronaldinho och Anderson.
FOTBOLL

ROM. Fotbollsstjärnan Ronaldinho har hamnat i blåsväder – igen.

Ett telefonsamtal med vännen och Manchester United-spelaren Anderson har lett till att polisen i måndags kunde arrestera en brasiliansk knarkboss.

Gripandet skedde i Andersons bostad i Porto Alegre.

Ronaldinho gör allt för att få fart på karriären i Milan och sa senast i går till italiensk media att han är på god väg mot formen som gav honom Guldbollen 2004 och 2005. Men dagens avslöjanden lär flytta fokus från den brasilianske världsstjärnans bollkonster ännu en gång.

Det var i måndags som Alex da Silva Martins, kallad "Gigi", greps for droghandel i Unitedstjärnan Andersons bostad i brasilianska Porto Alegre. Och ett telefonsamtal från tidigare i år mellan just Anderson och den gode vännen Ronaldinho står i centrum for utredningen.

Enligt den brasilianska tidningen O’Globo pratade de båda världsstjärnorna ledigt om en lyckad fest, med “tjejer och bra musik“ hos “Gigi” i telefonsamtalet som polisen avslyssnat och använt i utredningen som till slut ledde till knarkbossens gripande.

Låg profil

Från Milanoklubbens sida höll man i går låg profil efter avslöjandet om Ronaldinhos koppling till knarkbossen.

– Jag vet inget om historien, men han verkar mycket lugn och seriös, var Milantränaren Carlo Ancelottis enda kommentar till Corriere della Sera.

Ronaldinho själv ville inte prata om händelsen.

Uppgifterna kommer i en fas då superstjärnan har en hel del av bevisa – för Milanpubliken, för tränaren Ancelotti och för sig själv.

Han har hittills inte fått starta några matcher for Milan och i kvällens bortamatch mot Reggina gör tränaren Carlo Ancelotti inte några förändringar på den punkten.

Festade

Det är andra gången på kort tid som “Dinhos“ förehavanden utanför fotbollsplanen hamnar i fokus.

Så sent som förra veckan kallades han till Milans klubbledning efter rapporter att han festat natten lång efter 0-0-matchen mot Bolivia med det brasilianska landslaget. Ronaldinho medgav att han varit ute till småtimmarna, men återvänt till hotellet vid tvåtiden på natten och Milans klubbdirektör Adriano Galliani förklarade saken utagerad med orden “Vi tror på vara spelare så länge inte motsatsen bevisats“.

Manchester Uniteds Anderson lär dock ha svårare saker att förklara för Alex Ferguson. När Alex da Silva Martins i juni förra sommaren rymde från fängelset ska han, enligt O’Globo, ha använt Manchester United-spelarens bil som flyktmedel.

– Han är bara vän med ett par personer inblandade i den har undersökningen. Han har inget att göra med någon droghandel, säger Andersons agent Paulo Tonietto till Corriere della Sera.