Rådet: Låt Zlatan stanna karriären ut

FOTBOLL

APPIANO GENTILE. Zlatan Ibrahimovic trotsar alla skadeproblem och gör succé.

Nu vill José Mourinho se till att han stannar i Inter resten av karriären.

– Min åsikt är att Inter ska ge honom ett kontrakt som sträcker sig till den dag då han bestämmer sig för att sluta spela. Det skulle vara helt fantastiskt, säger han till Sportbladet.

Som synes här intill var det ingen familjär stämning på Appiano Gentile i går. En av få gånger som José Mourinho lyste upp var när Sportbladet fick ordet och frågade honom om Zlatan Ibrahimovic.

”Mycket speciell”

Zlatan sa att han, liksom Javier Zanetti, vill spela 600 matcher för Inter. Kan ni se honom som en framtida ledare för Inter?

– Ibrahimovic är verkligen en mycket speciell spelare. För mig skulle det vara fantastiskt om Inter kan lyckas behålla honom resten av karriären. I nuläget spelar han helt otroligt bra. Det är dock en fråga för Ibrahimovic och Inter att diskutera. Men om klubben frågar om min åsikt så kommer jag säga till dem att ge “Ibra” ett kontrakt som sträcker sig ända tills han beslutar sig för att sluta spela.

”Han är mitt förstaval”

Svensken har nu spelat sex matcher i följd, och känner enligt Mourinho inte längre av sin knäskada.

– Det är imponerande. Knäet är bra, han får inga negativa reaktioner efter matcherna. Han kommer definitivt att spela i derbyt mot Milan. Och tillkommer det inga problem så kommer han spela mot Werder Bremen på onsdag. Och sen mot Bologna nästa helg. Jag är inte orolig. Zlatan spelar otroligt bra, och jag är inte rädd för att ta beslut. Han är mitt förstaval.