Ronaldinho tystade kritikerna

Gjorde Milans segermål på San Siro

Foto: Reuters
Ronaldinho avgjorde derbyt med en nick.
FOTBOLL

Ronaldinho visade att han fortfarande är att räkna med. Inför hemmapubliken på San Siro sänkte han Inter.

Foto: Reuters
Ronaldinho

Att Ronaldinho, 28, gör mål med huvudet hör inte till vanligheterna. Och brasilianaren hade inte kunnat välja ett bättre tillfälle än inför hemmapubliken i derbyt mot Inter. Ronaldinho inledde anfallet genom en fin långpass till Kaká, som var misstänkt offside. Brassen var sedan högst på inlägget från högerkanten och nickade distinkt in bollen bakom Julio Cesar som bara kunde titta på. Det var Ronaldinhos första mål i Milan och han visade att han fortfarande kan bjuda på glimrande fotbollskonster.

– Man såg beslutsamhet i hans blick redan tidigt i matchen, säger Hammarbys tränare Tony Gustavsson som var gäst i Canal Plus-studion.

– Det känns som om vi kanske fått se starten på ett nytt kapitel. Det var lite av den Ronaldinho vi såg för tre år sedan, fortsätter experten Richard Henriksson.

Zlatan fick fortsatt förtroende från tränare José Mourinho. Han spelade från start och i nittio minuter. Strax innan Milans ledningsmål hade han ett skott utifrån som dock boxades ut av målvakten Abbiati. Han hade även ett långskott utifrån i den 71:a minuten men fick ingen bra träff på bollen som gick strax utanför målvaktens vänstra stolpe.

Segern var viktig för Milan som nu klättrar i tabellen och bara ligger en poäng efter Inter.

ARTIKELN HANDLAR OM