Ronaldinho stal showen från Zlatan

Brassen avgjorde med nickmål

Bilden av revansch. Ronaldinho har dömts ut många gånger – men i går blev han matchvinnare i Milanoderbyt.
FOTBOLL

MILANO. Det som skulle blivit Zlatan Ibrahimovics derby blev i stället Ronaldinhos.

Brassens nickmål frälse den rödsvarta sidan av Milano.

– Det är som en dröm, säger han.

Ronaldinho efter att ha nickat in matchens enda mål.

Zlatan Ibrahimovic var den alla pratade om inför matchen. Men när krutröken lagt sig kring ett fullsatt San Siro var det en glad Ronaldinho som stod i händelsernas centrum.

Brassestjärnan hade ett tufft år i Barcelona i fjol, och inledningen i Milan har inte heller varit lysande. Många tippade att han till och med skulle inleda derbyt på bänken. I stället gjorde han snyggt matchens enda mål efter 36 minuters spel.

– Det är en otrolig story. Jag hoppades verkligen få göra mål i mitt första Milanoderby, säger han.

Bättre och bättre

Samspelet med framförallt Kaká fungerade nästintill prickfritt, och det var på en passning från denne som Ronaldinho nickade (!) in segermålet i krysset. Esteban Cambiasso hann inte med och Ronaldinho fick ensam gå upp i luften. Målet var hans första i Milantröjan sen hans övergång från Barcelona i juli i år.

– Jag mår underbart bra. Jag har hittat hem i Milan, och för varje dag kommer jag i ännu bättre form.

Frågan är bara i vilken han form han ska användas. I Barcelona spelade han mest på kanten, men Milan vill ha in honom mer centralt.

– Han blir bättre och bättre hela tiden, men vi måste komma på en lösning på hur vi ska använda honom. Han är van att spela till vänster sen tiden i Barcelona, men vi vill ha in honom mer centralt. Vi har försökt ett antal sätt, men inte hittat rätt roll för honom ännu, säger Milantränaren Carlo Ancelotti.

Milan har nu fyra segrar i följd, varav tre i ligan. Man är lika med Juventus, och bara en poäng efter Inter. Trots att man inledde säsongen med förluster mot Bologna och Genoa, klubbens värsta ligastart på 22 år. Men med en Ronaldinho i allt bättre form hoppas Carlo Ancelotti att Milan snart ska vara i topp.

– Vi har vunnit tillbaka vad vi förlorade i början. Nu kan vi börja om från början igen. Jag tror att alla lärde sig något av vår svaga start, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM