Romas spelarbuss attackerad – av fansen

Nu riskerar tränaren att kickas från krisklubben

Foto: Bildbyrån
Roma-spelarna deppar efter ännu en förlust.
FOTBOLL

Roma ligger fyra från slutet i serie A.

I natt visade fansen sitt missnöje – genom att attackera spelarbussen.

– Vi går igenom en tuff tid, säger Christian Panucci, 34.

För anrika Roma är tillvaron nattsvart för tillfället. Förlusten mot Juventus i går kväll, den femte i rad, innebär att laget efter nio omgångar ligger fyra från slutet, bara en poäng över nedflyttningsstrecket. Tränaren Luciano Spalletti lär sitta lösare än någonsin.

Christian Panucci, som bar kaptensbindeln i går, stöttar sin tränare – men tålamodet hos fansen är slut.

”Gå till arbetet”

När laget vid tvåtiden i natt kom tillbaka till Rom efter den tunga förlusten i Turin möttes spelarna och ledarna av omkring hundra uppretade supportrar, som rapporteras ha kastat föremål, bland annat mynt, mot bussens fönster.

”Vårt förtroende ska inte förrådas, ni är alla legosoldater. Gå till arbetet”, uppges fansen ha skanderat.

”Inga problem med Spalletti”

Det är inte en överdrift att påstå att tisdagens möte med Chelsea i Champions League är en ödesmatch för Roma och Luciano Spalletti.

– Vi går igenom en tuff tid. Men från och med tisdag ska vi tillbaka på banan, säger Christian Panucci, enligt Channel 4.

– Mot Juventus var vid med i matchen fram till Alessandro Del Pieros 1–0-mål. Men alla måste ta ansvar för sin egen prestation, ord betyder ganska lite just nu.

Enligt Panucci har Spalletti spelarnas förtroende.

– Vi hade ett flertal bakslag innan Spalletti kom till klubben. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, vi har inga problem med vår coach.