Adriano petad igen

”Han måste jobba hårt”

Mourinho och Adriano.
FOTBOLL

Jose Mourinho petar Adriano igen.

När Inter spelar toppmatch hemma mot Udinese får brassen inte vara med.

– Jag har inga problem med Adriano, hävdar Inter-managern.

Ni kan historien vid det här laget. Hur Adriano gick på nattklubb efter förlusten i Milano-derbyt och hur han enligt rapporterna inte velat följa Mourinhos taktiska ritningar. Han fick inte vara med mot Fiorentina och inte heller mot Reggina och när Mourinho nu presenterar truppen till toppmatchen mot tvåan Udinese så är inte Adriano med.

Inget straff

Mourinho menar dock att det inte handlar om något straff den här gången. I stället handlar det om att bland andra Zlatan Ibrahimovic varit för bra.

– Mitt beslut att inte kalla upp Adriano beror på på jobbet som Ibra har gjort, som har spelat riktigt bra ett tag. Cruz, som gjorde ett väldigt bra jobb för laget under sina 30 minuter mot Anorthosis, och jag menar inte bara hans mål, (Hernan) Crespo som har fått spela 30 minuter två gånger och har jobbat hårt för laget även om han inte gjort mål. Sedan finns Balotelli, Obinna, Quaresma och mancini. Därmed finns det startmän och alternativ för bänken, säger Mourinho.

Frysboxen igen

Adriano har under portugisens ledning jobbat sig tillbaka till toppfotbollens stora scen efter en tung tid, men nu tycks han vara placerad i frysboxen igen.

– Adriano måste fortsätta göra vad han har gjort den här veckan, vila, träna och respektera reglerna. Han kommer givetvis att bli ledsen och arg efter mitt beslut, men han måste jobba och leva som ett proffs. Han kommer garanterat att spela igen, säger Mourinho.

Behöver en seger

Inters form är ett frågetecken inför den tuffa matchen mot Udinese. Visserligen blev det seger mot Reggina (3–2), men dessförinnan spelade laget 0–0 i två raka matcher i ligan och i Champions League i veckan blev det bara 3–3 mot cypriotiska Anorthosis. Nu behöver de regerande Serie A-mästarna en seger för att få lite lugn och ro igen.

– Vi vill vinna. Vi tror att vi kan vinna. Vi vet att det är en tuff match som väntar mot ett lag som har spelat på hög nivå en längre tid, men vi är väl förberedda, säger Jose Mourinho.

ARTIKELN HANDLAR OM