Lecce chockade Milan

Ekdal i spel för Juventus

Foto: ALBERTO PIZZOLI
Missnöjd Kaká.
FOTBOLL

Ronaldinho trodde att han hade säkrat segern med sitt sena mål

På övertid chockade Andrea Esposito Milan som tappade poäng och serieledningen efter 1–1 borta mot Lecce.

Inter är tillbaka i toppen i Serie A. Tacka Julio Cruz och Andrea Esposito för det. Den förstnämnde ordnade seger hemma i toppmötet mot Udinese i en match som såg ut att sluta 0–0. Men på typiskt Intermanér såg man till att knipa alla tre poängen på övertid när Cruz kastade sig fram på en hörna och satte matchens enda mål. Därmed gick Inter upp i serieledning, men den hade Milan tänkt sig ta tillbaka efter matchen mot Lecce och länge såg det ut att bli så.

Patos fina inhopp

Bortalaget kontrollerade tillställningen och skapade också flera fina chanser, men de lyckades inte ta vara på dessa. Bland syndarna fanns Marco Borriello och Kaka. Med elva minuter kvar att spela kom Pato så in och efter bara några sekunder på planen sprang han ifrån Lecce-försvaret och spelade perfekt snett inåt bakåt där Ronaldinho kom farande. Brassen kunde enkelt göra sitt femte mål för säsongen och då såg Milan ut att gå mot en knapp, men rättvis seger.

Mellberg från start

På övertid fick Lecce en frispark och på den stack Andrea Esposito fram skallen och nickade vackert in 1–1. Milan hann aldrig resa sig efter den knocken som innebär att laget nu bara är tvåa i serie A, en poäng bakom ledande Inter. Tre poäng bakom Inter är Juventus som i dag besegrade Chievo med 2–0 på bortaplan. Olof Mellberg spelade från start för Juve och Albin Ekdal kom in i halvtid. Juventus mål gjordes av Alessandro Del Piero och Vincenzo Iaquinta.

ARTIKELN HANDLAR OM