Zlatan: Jag förtjänar guldbollen

Svensken tror på sig själv

Foto: BILDBYRÅN
Zlatan Ibrahimovic.
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic tvekar inte.

Han kan vinna Guldbollen.

– Jag är på samma nivå som Kaká and Ronaldinho, säger han.

Årets Guldboll, eller Le ballon d'or som den egentligen heter, lär av allt att döma gå till Manchester Uniteds Cristiano Ronaldo. Portugisen är den stora favoriten och även om Zlatan Ibrahimovic har en bra säsong bakom sig i Inter så lär det bli svårt att stjäla bollen från Ronaldo den här gången. Svensken håller själv United-spelaren som favorit.

– Jag skulle ge den till Cristiano Ronaldo trots att han inte var särskilt bra i EM. Om vi skulle fokusera helt på EM 2008 så skulle den gå till Iker Cassilas, säger Zlatan till franska tidningen L'Equipe.

Måste vinna CL

Det förslaget betyder dock inte att Zlatan inte själv känner att han skulle kunna vinna priset som France Football delar ut till årets bäste fotbollsspelare inom europeisk klubbfotboll.

– Jag är värdig Guldbollen. Jag är på samma nivå som Kaká och Ronaldinho. Jag skulle inte göra bort mig bredvid dem, säger han.

Men om han ska få ta emot det prestigefulla priset någon gång i framtiden räcker det inte att Inter vinner Serie A och att Zlatan presterar i den italienska ligan.

– För att vinna Guldbollen så måste du vinna Champions League. Det är nödvändigt, slår Zlatan fast.

På måndag delas Sportbladets och Svenska Fotbollförbundets Guldboll ut och Zlatan är den stora favoriten till priset. Om han vinner så blir det tredje gången.

ARTIKELN HANDLAR OM