ISKALLT, ZLATAN

Laddade med snöbollskrig och öppnade för förlängning med Inter: Trivs väldigt bra i Milano

Foto: FOTO: INTER.IT
Inters träningsanläggning var snötäckt i går och laget fick träna inomhus. På vägen till hallen hann Zlatan, Mancini och de andra med ett ordentligt snöbollskrig.
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic blandade lek och allvar igår. Först snöbollskrig med lagkamraterna – sedan ett löfte till klubben.

– Jag har ett femårskontrakt och jag trivs väldigt bra i Milano, säger han.

Gårdagens träningspass för Inter såg inte ut som det brukar. Istället för taktiska och tekniska fotbollsövningar tränade spelarna på – snöbollskrig. Det för Milano ovanliga vädret gjorde att planen helt var täckt i vitt och träningen präglades av mer lek än allvar.

Att Zlatan Ibrahimovic är i form råder det inget tvivel om. Inte heller att han stortrivs i sin italienska klubb.

– Jag har ett femårskontrakt och trivs väldigt bra i Milano. Jag kan tänka mig att förlänga, så jag skulle inte ha något emot ett förslag från (Massimo) Moratti (Inters ordförande) men det är för tidigt att tala om nu, säger Ibrahimovic till Gazetta dello Sport.

Ronaldo favorit

Trots att Inter är regerande italienska mästare är svensken den enda som är nominerad till Le Ballon d’Or, tidningen France Footballs utmärkelse till världens bäste fotbollsspelare.

– Om jag måste välja mellan Ballon d’Or och Champions League så väljer jag cupen. Jag vill vinna den med Inter.

– Jag tror att Cristiano Ronaldo får France Footballs pris i år.

Den italienska och engelska pressen har på sistone spekulerat i att Chelseas Didier Drogba kan vara på väg till Inter, och i så fall återförenas med sin gamle tränare José Mourinho. Men Ibrahimovic tycker inte att Inter behöver förstärka anfallet.

– Han (Drogba) är en stor spelare och en stor forward eftersom han gör mycket mål och bidrar med styrka till sitt lag. Men vi har många anfallare i Inter. Vi har Adriano, Cruz och Crespo, säger svensken till klubbens hemsida.

”Väldigt nöjd”

– Jag är väldigt nöjd med våra anfallare och vill inte byta ut någon av dem.

Den periodvis ifrågasatte brassen Adriano, som är en av Zlatans närmsta vänner i klubben, får särskilt beröm.

– Adriano gör mycket bra ifrån sig. Han tränar väldigt hårt och för mig är han en av världens starkaste anfallare. Jag gillar att spela med honom, han hjälper mig mycket och ger mig stora ytor.

Ibrahimovic berättade nyligen i en intervju med Aftonbladet att han inte tänker återvända till Sverige och Malmö FF som spelare, men eventuellt i någon annan roll i sin forna klubb. Den sportsliga karriären kommer fortsätta i Inter ett bra tag till – eventuellt längre än det femåriga avtal han har med klubben.

– Om jag byter lag efter det? Det beror på Inter. Om de vill att jag ska fortsätta här med dem, är det okej för mig. Varför inte?