Zlatan sänkte Lazio

Men målet var offside

Foto: ALBERTO PIZZOLI
Zlatan kan jubla igen.
FOTBOLL

Han har väntat sedan drömmålen mot Sampdoria.

Nu behöver han inte vänta längre.

När Inter vann med 3–0 mot Lazio hittade Zlatan målet igen.

Fult var det inte direkt, men Jose Mourinho lär nog vara mycket nöjd med att Zlatan Ibrahimovic bjöd på ett mål som bar en målskytts signum borta mot Lazio. På en frispark från Cambiasso gick svensken upp och nickade säkert in målet som blev matchens sista och betydde 3–0. Målet borde dock aldrig ha godkänts eftersom Zlatan stod offside när frisparken slogs. Fram till dess hade han ändå varit matchens lirare och såg till skillnad från i insatsen mot Napoli senast ut att vara på riktigt spelhumör. Som när han var uppe i luften och klackade fram bollen till en medspelare. Ett fantastiskt, akrobatnummer.

Tungt självmål

Kanske hjälptes han av den fantastiska starten på matchen som Inter fick. På ett inlägg från vänsterkanten kastade sig Walter Samuel fram och för första gången sedan februari 2007 gjorde den förre Roma-spelaren mål. Då hade det gått mindre än två minuter och Inter hade fått en drömstart. För att fortsätta på den inslagna vägen med med psykologiskt viktga och riktiga mål kom 2–0 på övertid i den första halvleken. Zlatan mötte ett uppspel och med en spelare i ryggen vände han upp. Han togs hårt och fick frispark. Den slog Zlatan snabbt perfekt till Maicon vars inlägg slogs i eget mål av unge fransmannen Mobido Diakite.

Zarates nummer

Tio minuter in på andra halvlek dödade så Zlatan allt hopp som Lazio möjligen närde om att komma tillbaka. Nicken satt perfekt och därmed var segern säkrad. Lazio hade en boll inne, men domaren hade blåst av innan och det blev aldrig någon reducering för laget från huvudstaden. Mauro Zarate hade dock förtjänat en reducering när han mycket vackert tog sig förbi tre Inter-spelare. Skottet räddades dock av glödhete Julio Cesar och Inter cementerar därmed sin serieledningen. Nu är den uppe i nio poäng ner till Juventus och Milan som båda dock har en match mindre spelad.

Tidigare under dagen fick i alla fall halva Rom jubla över Romas seger mot Chievo. Menez gjorde matchens enda mål med tjugo minuter kvar att spela.