Självmål räddade Milan

Juventus avgjorde på övertid

Foto: ALESSANDRO GAROFALO
Sjevtjenko och Maldini jublar efter segermålet.
FOTBOLL

Milan släpper inte taget om Inter.

Men det krävdes ett självmål för att det skulle bli tre poäng hemma mot Catania.

Dessutom kostade segern en tung avstängning till toppmatchen mot Juventus nästa helg.

Milan och Catania bjöd på riktig publikfotboll på söndagseftermiddagen. Tränarna jublade antagligen inte, men det var minst sagt underhållande. Chanser i massor, men först efter en timmes spel kom matchens enda mål. Pato hade, i Andrea Pirlos och Ronaldinhos frånvaro, strax innan slagit en riktigt bra frispark som Albano Bizarro i Catania-målet räddat mycket snyggt till hörna. Men när Kaka nickade och Lorenzo Stovini stack fram benet och styrde bollen var Bizarro chanslös.

Ropade på straff

Det var inte orättvist, men Catania var långt ifrån ofarliga och med en kvart kvar var kvitteringen nära när Giuseppe Mascara nickade på ett mycket bra inlägg, men Christian Abbiati visade sin klass i målet. I slutminuten ropade gästerna på straff när Kakha Kaladze använde händerna för att stoppa en boll, men domaren friade. Milan kunde andas ut och räkna in tre nödvändiga poäng som betyder att Inters försprång nu är sex poäng. En tung smäll åkte Milano-gänget dock på när Gennaro Gattuso drog på sig ett gult kort. Därmed är mittfältsdynamon avstängd när laget möter Juventus om en vecka.

Amauri hjälte

Ett Juventus som också fick slita för sina lika nödvändiga poäng borta mot Lecce. Olof Mellberg och Albin Ekdal fick inte spela. Juve tog ledningen genom Sebastian Giovinco efter nästan en timmes spel, men med sju minuter kvar kvitterade hemmalaget. På övertid kunde sedan Amauri säkra segern med sitt 2–1-mål och Juventus är kvar på andraplats, också sex poäng efter Inter. Om en vecka kan det mycket väl avgöras vilket lag som är mästarnas främsta utmanare.

ARTIKELN HANDLAR OM