Zlatan sänkte Chievo med ett kanonskott

Nytt drömmål av svensken

Foto: Canal Plus
FOTBOLL

i 77 minuter var han iskall.

Sedan klev Zlatan Ibrahimovic fram och avgjorde mot Chievo med två mål.

Och givetvis bjöd han på ytterligare ett drömmål.

– Det här var viktiga mål för mig och för Inter, säger Zlatan till Sky Sport Italia.

Foto: Canal Plus

En nick och ett stenhårt skott. Så avslutar en världsstjärna en match och så avslutade Zlatan Ibrahimovic hemma mot Chievo när Inter vann med 4–2. Det var dock långt ifrån något givet avslut på matchen sett till de första 77 minuterna. Zlatan tycktes nämligen inte tycka att det var särskilt kul att spela mot jumbon Chievo. Svensken såg oinspirerad ut och det gällde hela Inter. Särskilt efter att Maxwell dundrat in 1–0 efter bara tre minuter. Därmed såg det ut att bli en riktigt enkel resa till tre poäng och det fanns liksom ingen anledning för Zlatan att springa benen av sig. Han bjöd på en klack fram till Dejan Stankovic som bara två minuter in på andra halvlek gjorde 2–0 och därmed tycktes det vara avgjort.

Zlatan vaknade

Men Chievo reste sig överraskande och inte bara reducerade genom Sergio Pellissier utan kvitterade också när Simone Bentivoglio från nära håll kunde stöta in 2–2 i den 65:e minuten. Dags för Zlatan med andra ord och svensken tog sitt ansvar. På ett inlägg från Maicon gick han upp och nickade in 3–2 med tolv minuter kvar att spela och Inter kunde andas ut. Bara för att vara på den säkra sidan så dundrade Zlatan in slutresultatet tio minuter senare när han mötte ett inspel med fantastisk känsla.

– Vi vann en väldigt svår match i dag. Vi gjorde två mål i början. Sedan blev det 2–2 och då blev det svårt. Men vi gjorde ett tredje och ett fjärde och det var viktigt, säger Zlatan.

Morattis leende

Giuseppe Meazza skrek svenskens namn och Inters president Massimo Moratti var ett enda stort leende uppe på läktaren när han applåderade sin svenske guldklimp. Målen var nummer nio och tio för Zlatan i ligan den här säsongen och med det är han två mål bakom ledarduon i skytteligan, Diego Milito och Alberto Gilardino.

– Det viktigaste var att vi vann, vi gjorde det bra allihop. Personligen vill jag göra fler mål än förra året, men det viktigaste här är segern, säger Zlatan till Sky Sport Italia.

Tror på kryss

Tack vare Zlatans båda fullträffer behåller Inter sitt försprång i toppen av Serie A. Mästarna har nu nio poäng ner till Juventus och Milan som möts senare på söndagskvällen.

– Hoppas det blir oavgjort. Vem som än förlorar kommer att tappa viktiga poäng, men jag tror att det kommer att bli oavgjort eftersom det är en väldigt svår match, säger Zlatan.