”Han kan vinna skytteligan”

Rekordmånga mål hittills i år

Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

Efter lagspelaren framträder ännu en ny sida av Zlatan Ibrahimovic.

Den store målskytten.

– Jag tror han kan vinna skytteligan, han verkar mer inriktad på att göra mål den här säsongen, säger Kennet Andersson, före detta anfallare i landslaget och Italien.

Inter verkade ha läget under kontroll och gick mot en skön söndag. Zlatan Ibrahimovic hade klackat fram en assist, laget ledde med 2–0 och anfallskungen agerade inte mer än nödvändigt.

Inte förrän efter Chievos vändning – kvittering 2–2.

Ibra klev fram

Då klev matchvinnaren, målskytten Zlatan Ibrahimovic fram.

Han avgjorde matchen på egen hand med ett nickmål och ett fantastiskt skott, en hård skruvad boll i krysset.

– Det var viktiga mål för mig och Inter, säger Zlatan Ibrahimovic efteråt till italienska Sky Sport.

Ska slå sig själv

Zlatan Ibrahimovic har som proffs inte lyckats vinna skytteligan. Sportbladets sammanställning härintill visar att det bästa målsnittet nådde han förra säsongen.

Men i år har han redan hunnit göra ett mål mer fram till och med omgång 16 och nu säger Zlatan att det är en sporre att överträffa de 17 mål han landade på i fjol.

– På det personliga planet vill jag göra fler mål än i fjol, men det viktigaste är att vi vinner, säger han till Sky Sports.

”Får spela mycket”

Det finns flera skäl som pekar på att han kan lyckas.

– Han är i god form och han får spela mycket för Mourinho, det ökar möjligheten att lyckas, säger Kennet Andersson, som under sina år i Serie A gjorde 45 mål

Ser man på skytteligavinnarna de tio senaste åren i Italien så har de i nio fall spelat över 30 matcher – del Piero i fjol gjorde 21 mål på 37 matcher, Totti året innan 26 mål på 35 matcher.

Zlatan har i de senaste åren i Inter inte kommit upp mot 30 matcher, men det kan ske i vår.

Snart stor målskytt

Kennet Andersson tycker att man ser en skillnad på Zlatan Ibrahimovic i höst.

– Han rör sig mer i straffområdet, han kommer till bra på inlägg och han skjuter på egen hand från långt håll. Målskyttet är något som han har utvecklat och tänkt på. Han skulle kunna göra fantastisk mycket mål, men han drar sig fortfarande lite för mycket till bortre stolpen, långt bort, säger Kennet Andersson som konstaterar:

– Jag har inte sett honom som den stora målskytten innan, han är på väg dit.