Ordkriget i Italien

Tränarbråket fortsätter – Claudio Ranieri till motattack mot José Mourinho

FOTBOLL

Rom. Mourinho drog i gång Serie A:s stora tränarbråk i helgen.

I går skickade Claudio Ranieri en syrlig passning tillbaka:

– Jag känner bara släktskap med tränare som ser på fotboll på ett normalt sätt, säger Juventustränaren till Sportbladet efter förlusten mot Lazio.

Juventus med Olof Mellberg hade en fot i cupfinalen, men släppte in Lazio i matchen två gånger om. Efteråt handlade dock det mesta om säsongens tränartriangeldrama där Juventus Ranieri just nu spelar huvudrollen.

”Rätt att döma straff”

Efter den omdiskuterade straffen i 3–3-matchen mot Roma valde Intertränaren José Mourinho anfall som bästa försvar.

– Det var rätt att döma straff, däremot var Romas 3–1-mål felaktigt, trumpetade Mourinho ut till Roma-tränaren Luciano Spallettis förtvivlan och anklagade senare toppkonkurrenterna för ”intellektuell prostitution” i turerna kring den billiga straffen.

Krävde ursäkt

Ordvalet fick Juventus att avkräva Mourinho på en ursäkt samtidigt som tränaren Claudio Ranieri tog bladet från munnen:

– Mourinho gör säkert rätt i att gnälla, han är bra på att kommunicera sitt budskap till domaren. Han är en bra tränare, men ännu bättre på att snacka. Jag erkänner när vi har domsluten med oss, men Mourinho är väl skickligare än mig där, sa Ranieri till Tuttosport med ännu en passning till sin nemesis i Inter:

– Jag känner ett släktskap med Spalletti i den här frågan. Vem vi har emot oss? Det behöver jag nog inte säga, det skulle vara som att lämna öppet mål.

Tonade inte ner

Efter gårdagens match hade Juventus tränare läge att tona ner händelsen, men valde en annan väg:

– Jag känner bara släktskap med de tränare som ser på fotboll på ett normalt sätt. Italienska domare är bra, de har mycket att ta hand om, men alla gör fel ibland, säger Ranieri till Sportbladet.

Ser positivt på läget

Trots gårdagens förlust ser han positivt på läget inför semifinalreturen i april.

– Vi har ett mål på bortaplan med oss och hemma i Turin kommer vi garanterat göra mål.