Mourinho: Zlatans mål världsklass

Sköt 1–0 efter två minuter

1 av 2
Zlatan tillbaka – då vinner Inter igen.
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic var tillbaka – och gjorde ett drömmål efter två minuter. Då vann Inter på nytt.

– Ett världsklassmål, säger tränaren José Mourinho.

3–3 mot Roma och 0–3 mot Fiorentina. Att segermaskinen Inter hackar när Zlatan Ibrahimovic inte spelar är ingen hemlighet. Och historien upprepar sig: när Zlatan gör comeback vinner Inter.

15:e målet i ligan

I 2–0-segern mot Genua tog det bara två minuter innan svensken hade gjort mål. Zlatan tog emot en långboll i farten och lobbade elegant in ledningsmålet bakom en chanslös Rubinho i Genuas mål.

– Zlatan gör ett världsklassmål, säger Intertränaren José Mourinho till klubbens hemsida.

Målet var Zlatans 15:e i ligan och bådar gott inför onsdagens returmöte i Champions League mot Manchester United. Anfallaren såg inte ut att hämmas av sin skada och var i vanlig ordning den Inter byggde upp sitt anfallsspel kring.

Svenskan hann även med att varnas för en tuff tackling samt få en målvaktsutspark i mellangärdet. Zlatan grinade illa men återhämtade sig och spelade vidare hela matchen.

En kvart in i den andra halvleken utökade den 18-årige supertalangen Mario Balotelli ledningen efter att ha rundat målvakten. Men målet blev omdiskuterat. På repriserna syntes att hela bollen inte var över mållinjen när den rensades bort av Genuaförsvaret.

Säger inget

Situationen kommer troligen bli än mer kontroversiell eftersom Inter under hela säsongen anklagats för att ha gynnats av domarna i avgörande lägen.

– Jag pratar inte om repriser, jag pratar bara om mitt lag, kommenterar Mourinho till La Gazetta dello Sport.

FAKTA

Serie A

Genua0

Inter2