300:e målet för Inzaghi

”Fyller mig med stolthet”

Filippo Inzaghi.
FOTBOLL

Filippo Inzaghi gjorde karriärens 300:e mål när Milan besegrade Siena med 5–1 i den italienska fotbollen. Veterananfallaren stod för två mål när Milan befäste tredjeplatsen i ligan.

Andrea Pirlo gjorde 1–0 för Milan på straff efter sju minuter. Strax före halvtidsvilan skruvade David Beckham en hörna mot bortre stolpen där Inzaghi kunde knoppa in 2–0.

Pato gjorde sedan 3–0 innan det var dags för Inzaghimål nummer 300. Dagens stjärna höll sig framme i 71:a minuten på Pirlos passning.

– I dag firar jag en prestation som fyller mig med stolthet. Ödet är en underlig grej för mitt första mål var med Leffe och det var mot Siena och i dag når jag denna 300-milstolpe, också mot Siena, sade Inzaghi.

Massimo Maccarone gjorde Sienas tröstmål och Pato fastställde slutresultatet.

Roma, för närvarande på sjätte plats, kämpar om den fjärde platsen till Champions league men det skadedrabbade laget fick bara 2–2 mot Sampdoria.

Förre förbundskaptenen Roberto Donadoni inledde karriären på Napolis tränarbänk med 1–1 mot jumbon Reggina, vilket innebar att Napoli fortfarande inte vunnit sedan tidigt i januari.

Övriga matcher: Atalanta–Torino 2–0, Lazio–Chievo 0–3, Palermo–Lecce 5–2, Udinese–Catania 1–1.