Zlatan avgjorde – med drömfrispark

Satte den ribba in –
från trettiotvå meter

Foto: Canal Plus
FOTBOLL

Länge såg hans märkliga nickmål ut att avgöra.

Men i sista minuten visade Zlatan upp en ovan sida av sig själv:

Mästerfrisparksskytten Ibrahimovic.

Zlatan tillbaka – då vinner Inter igen.

Inter håller sju poängs avstånd i Serie A. Detta sedan laget besegrat Fiorentina på hemmaplan med 2-0.

– Laget måste fortsätta spela som de gör. Vi är etta i ligan, men oturligt nog är vi utslagna ur Champions League, men vi har ligan och italienska cupen, sa Zlatan, matchens huvudrollsinnehavare.

För i elfte minuten fälldes Muntari på vänsterkanten. På den efterföljande frisparken flög Ibrahimovic genom straffområdet med benet framför sig för att nå bollen.

En trassligt ledningsmål

I stället rann den förbi honom och rensades upp mot hans händer. Efter mycket trassel svävade plötsligt bollen framför Ibrahimovics panna. Med en enkelt nick duttade han in ledningsmålet.

I andra halvlek var Fiorentina tämligen ofarliga, men Inter lyckades heller inte vaska fram särskilt vassa chanser. Förrän i 94:e minuten, då Inter fick frispark från trettiotvå meter.

109 kilometer i timmen

Zlatan, som inte har gjort sig känd som någon frisparksskytt, tog lång sats. Han sprang fram, måttade – och klippte in ett av sina vackraste mål i Serie A. Fiorentinamålvakten Sebastien Frey verkade ducka undan när projektilen kom flygande i 109 kilometer i timmen, lätt skruvat, via ribban och i mål.

Skottet var helt otagbart och Zlatans sjuttonde mål i ligan var ett faktum. Nu ligger han på andraplats i skytteligan, bara två mål efter Bolognas Marco di Vaio.