Roma uträknat

Tvingas kalla in sex spelare från ungdomslaget

1 av 2 | Foto: Foto: AP
Gömmer sig? Hela nio spelare inklusive Totti (bilden) saknar Roma när laget i kväll ställs mot Juvenuts.
FOTBOLL

Sex spelare från ungdomslaget.

Det tvingas Roma ta med i truppen till mötet mot Juventus. 

– Vi måste våga, säger Spalletti.

Motta, Pizarro, Diamoutene och De Rossi är avstängda. Kapten Totti liksom Cassetti, Perrotta, Cicinho, Juan, Taddei och Aquilani är skadade. Romas frånvarolista är så lång inför stormötet med Juventus hemma på Olympiastadion i kväll att till och med Juventus tränare Claudio Ranieri beklagar.

– Fotbollen är som vackrast när alla kan spela. Folk köper biljetter för att se mästare som Totti. Vi skulle vilja se dem alla på planen, säger Ranieri.

Romas tränare, Luciano Spalletti, menar dock att det är meningslöst att klaga.

Juve måste vinna

– I svåra ögonblick tjänar det inget till att gråta utan bara att ge rätt råd och att vara övertygade om vår egen förmåga.

Efter att både Juventus och Roma, liksom Inter, slagits ut ur Champions League är nu fullt fokus på ligan. Juve behöver vinna i kväll för att hoppet ska leva, hoppet om att kunna ta hem scudetton från Zlatan och Inter som är hela sju poäng före.

– Inter kan bara förlora scudetton, säger Juventus tränare Ranieri som menar att hans lag har allt att vinna och inget att förlora. 

Claudio Marchisio håller med.

– Vi kommer att spela hela vägen och tro på det här ända tills slutet.

Roma, som är tretton poäng efter Juventus, behöver å sin sida tre poäng i kväll för att hänga på jakten på Genoa, Fiorentina och Milan i kampen om CL-platserna kommande säsong. Hack i häl jagar också Palermo och ärkerivalen Lazio. 

I kväll väntar dock, hemma-plan eller ej, en svår uppgift för Roma som har sex unga spelare från primavera-laget med i truppen: D’Alessandro, Brosco, Crescenzi, Stojan, Malomo och Mladen.

”Jagar fjärdeplatsen”

– Vi jagar fjärdeplatsen och tror på oss själva, säger Spalletti. 

I går fick hans spelare De Rossi sin dom av den disciplinära kommittén, för sina negativa uttalanden om domarna, efter det senaste mötet med Inter. De Rossi döms att böta dryga 200 000 kronor. Samtidigt fick José Mourinho sin dom för sitt berömda ”tal” på presskonferensen där han bland annat talade om

”intellektuell prostitiution”. Något som kostar honom drygt 250 000 kronor. 

ARTIKELN HANDLAR OM