Mellbergs ovana roll

Svensken målskytt – och titeljagare

FOTBOLL

ROM. Nickmål, storseger och fortsatt jakt på Inter.

För Olof Mellberg går det mesta rätt i Juventus.

– Jag har varit med en massa år, men aldrig i den här situationen, säger han till Sportbladet efter segern i Rom.

Vid ställningen 2–1 punkterade Mellberg matchen i den 68 minuten genom att distinkt nicka in en hörna. Det var hans andra mål för klubben.

– Förra målet kom ju också här, mot Lazio. Det är en häftig arena och alltid bra tryck när vi kommer hit, säger målskytten.

Gårdagens utklassning av Roma på Olympiastadion var ett kraftfullt besked till övriga Serie A att Juventus är med och slåss om scudetton.

Sju poäng upp

– Inter är favoriter, inget snack om saken. Vi kan bara vinna våra matcher. Slår Inter Reggina, och det ska de göra, så är det fortfarande sju poäng upp.

Hur mycket tänker du på de olika scenarion som kan ge er scudetton?

– Det går inte att sätta sig ner och planera hur matcherna ska gå, men visst, jag har varit med i en massa år, och ändå har jag aldrig varit i den här situationen. Inte sedan jag spelade i AIK i alla fall.

Möter Zlatan

Om tre veckor möter Juventus Inter i Turin, i årets viktigaste match. Det blir också första riktiga mötet med Zlatan Ibrahimovic för Olof Mellberg.

– Vi har ganska regelbunden kontakt utan att prata så mycket fotboll, men nu lär det bli lite mer. Jag har bara mött honom i en träningsmatch med Aston Villa.

Är han roligare att spela med än mot?

– Ja, det var du som sa det.

Men närmast för Olof Mellberg väntar uppgiften att stoppa Cristiano Ronaldo i VM-kvalet mot Portugal nästa lördag.

– Klart det är inspirerande. Vi fick inget bra resultat med oss hemma och nu måste vi ta poäng.