”Mourinho har pissat utanför”

Nu går flera tränare till attack mot Inters tränare

FOTBOLL

José Mourinhos attacker mot kollegorna väcker ont blod i Italien.

Nu går flera tränare till motangrepp.

– Den här gången har han pissat utanför pottan, säger tränaren Renzo Ulivieri, ordförande i italienska tränarförbundet, enligt Gazzetta dello Sport.

Inters tränare José Mourinho, 46, fortsätter att attackera sina kollegor.

Portugisen har tidigare talat om tränarkollegor ”utan stolthet”, som låter andra styra vilka spelare som ska vara i laguppställningen.

”Fotbollsvärlden full”

I går gjorde José Mourinho ett nytt utspel:

– När jag pratade om andra tränare som förlorar sin stolthet menade jag att medan jag väljer det lag jag ska skicka ut på planen så finns det många tränare som inte gör det – fotbollsvärlden är full av dem.

– Om någon sa åt mig hur jag skulle ta ut laget skulle mitt kontor vara tomt dagen därpå och mina väskor packade, sa Mourinho.

Nu går flera tränare i svaromål – och angriper Zlatans tränare:

– Mourinho är en av våra medlemmar, och det är jag glad över. Men den här gången, om jag måste välja mina ord, så har han pissat utanför pottan, säger Renzo Ulivieri, 68, före detta tränare för bland annat Reggina och Bologna.

– Fråga Capello, Lippi, Spalletti, Prandelli, Allegri... Fråga om de låter andra ta ut laget, säger Ulivieri enligt Gazzetta dello Sport.

”Patetiska uttalanden”

Milans tränare Carlo Ancelotti, 49, kommenterade i går José Mourinhos nya utspel:

– Om det är mig han talar om kan jag säga att med Berlusconi (Silvio, Milans ägare) har jag vunnit två cuper som spelare och två som vice-tränare.

Cagliaris tränare Massimiliano Allegri, 41, säger:

– Jag har haft flera duster med presidenten (Massimo) Cellino under året, men han lägger sig inte i laguppställningen. Han förstår sig på fotboll, och utbytet av åsikter tycker jag är rätt.

– Mourinhos uttalanden är patetiska. Att lägga sig i vad andra tränare gör är inte snyggt, det är brist på respekt, säger Allegri enligt Gazzetta dello Sport.