Zlatans prislapp: 700 miljoner

”Tänker bara på de fyra matcher som är kvar”

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic vill lämna Inter – men det blir en dyr affär.

Enligt Sportbladets uppgifter ligger Ibras faktiska prislapp på omkring 700 miljoner kronor.

– Får Inter ett sådant bud så släpper de honom, säger en källa med insyn i klubben.

Foto: Bildbyrån

Efter den berömda intervjun med Eurosport häromveckan, där Zlatan Ibrahimovic klargjorde att han är redo för en ny utmaning efter fem år i Italien, har spekulationerna haglat.

”Åker på semester”

I går frågades Ibra ut om sina uttalanden av den samlade italienska pressen efter segern mot Lazio, men svarade undvikande.

– Jag sa bara vad jag kände just då. Just nu tänker jag bara på de fyra matcherna som är kvar, sen åker jag på semester, säger han.

Men Sportbladets källor med god insyn i Inter säger att Serie A är på väg att tappa sin största stjärna.

– Erfarenheten han fått från Italien och Serie A nu räcker för Zlatan. Han är redo för nästa steg – om rätt bud kommer.

– Spelar han vidare i Inter har Zlatan uttryckt starka önskemål om att klubben värvar två, tre riktigt kvalificerade spelare för att klubben på allvar ska kunna konkurrera i Champions League, säger en av Sportbladets källor i Milano.

”Väldigt besviken”

– Det är Champions League som är problemet. Han verkar väldigt besviken över att Inter inte kunde vara med och utmana hela vägen. Får han ett bud från en av de stora europeiska klubbarna, som Manchester United eller Barcelona, kommer han att vilja bli såld, säger en annan.

Att lösa Zlatan från kontraktet med Inter blir dock inte helt oproblematiskt.

– Den faktiska prislappen på Zlatan Ibrahimovic ligger på 650–750 miljoner kronor. Får Inter ett sådant bud så släpper de honom, säger Sportbladets källa.

ARTIKELN HANDLAR OM