”Jag har inget att säga till fansen”

Ibra avgjorde – då tystade han sina egna supportrar

1 av 10 | Foto: AFP
IRRITERAD. Zlatan Ibrahimovic avgjorde den viktiga matchen mot Lazio. Efter sitt mål valde stjärnan att markera mot de Interfans som buade åt honom tidigare i matchen.
FOTBOLL

Först utbuad.

Men Zlatan Ibrahimovic, 27, vet hur man tystar publiken. Med mål, framspelning – och provocerande gest.

– Publiken sporrade mig, säger han.

Inters första halvlek mot Lazio sent i går kväll var inte bra. Zlatan Ibrahimovic var loj, stillastående och slog flera gånger frustrerat ut med armarna mot lagkamraterna. När signalen för första halvlek gick buade publiken på San Siro ut serieledarna.

Det fortsatte på samma sätt i andra halvlek. I 57:e minuten sköt Inters svenske superstjärna utanför, precis nedanför Interklacken som buade ut Ibrahimovic. 27-åringen gjorde då en obscen gest mot Interfansen.

Stenhårt skott

Minuten efter gav han än mer svar på tal. Zlatan fick bollen strax utanför straffområdet till vänster, fintade med en vändning bort tre Lazioförsvarare och tryckte in 1–0 med ett stenhårt skott in vid bortre stolpen.

Segergesten: ett tystande finger framför munnen riktat mot Interklacken.

Zlatan skakade till och med upprört av sig en jublande Marco Materazzi för att kunna fortsätta markeringen mot de egna fansen.

Efter matchen förklarade Zlatan:

– Buandet påverkade mig inte, publiken sporrade mig. Jag gjorde min plikt genom att göra mål. Inget annat räknas. Det som hände innan glömmer jag direkt efter matchen, säger han till

italienska tv- kanalen Rai.

Men när Ibra fick frågan om han ville säga någonting till publiken svarade han med syrlig ironi.

– Nej, jag har ingenting att säga till dem. Vi är på väg mot vår tredje raka ligatitel, jag ber om ursäkt.

Hyllad av Mourinho

Zlatan spelade sen fram Sulley Muntari till 2–0-målet med en läcker yttersida.

Efteråt hyllades och försvarades han av tränaren José Mourinho.

– Det var logiskt att han reagerade som han gjorde. Ibra har spelat nästan varje match och har gjort ett otroligt jobb för Inter. Han förtjänade inte de negativa reaktionerna.

Zlatan hann även med att bli varnad i slutskedet och det gör att han är avstängd i nästa omgång. Han blev trots det belönad av Mourinho – med en extra ledighet på fyra dagar.

Enligt uppgifter till Sportbladet kommer Zlatan troligen åka till Sverige med sin familj under minisemestern.

ARTIKELN HANDLAR OM