Experterna: Ibra stannar

Italienarna skeptiska till flytt: Om Zlatan går kan han tvingas sänka sin lön

FOTBOLL

Nya uppgifter och rykten om Zlatans framtid kommer varje dag.

Men de italienska fotbolls-experterna är skeptiska.

– Om Ibra verkligen ska hamna i en klubb som Barcelona måsta han nog gå med på att sänka sin lön, säger tv-kommentatorn Andrea Pesciarelli.

Foto: FOTO: AP
hänger kvar? Italiens fotbollsexperter tror att Zlatan Ibrahimovics höga prislapp och årslön skrämmer bort Barcelona och United.

Sportbladet talade i går med flera av Italiens främsta fotbollskännare och de tycker alla att man ska ta uppgifterna kring Zlatan Ibrahimovic med en nypa salt.

– Det spekuleras så mycket. Jag förstår att  Ibra vill vinna i Europa. Men om han inte hamnar i en klubb som kan vinna, vad katten ska han då röra på sig för, säger Andrea Pesciarelli, fotbollsexpert på mäktiga tv-koncernen Mediaset.

Pesciarelli menar att Manchester United eller Barcelona vore intressantast för Zlatan.

Lön och pris problem

– Real Madrid känns mer osäkert om de har kapacitet att vinna Champions League. Och jag undrar om Barça och United verkligen är beredda att lägga de pengar som krävs på Ibra.

Pesciarelli anser att Ibras prislapp på 700 miljoner kronor och årslön på 156 miljoner är problemet.

– Han är inte jätteung längre och frågan är om Barcelona och United, som ändå redan utan honom är i Champions-final, vill betala så mycket. 

Pesciarelli tror att Zlatan kan bli tvungen att själv offra något.

– En lönesäkning kanske, om han värderar vinster mer än pengar. Han är lite av en fånge i en gyllene bur. Tänk på att det är ekonomiskt svåra tider nu också, det påverkar även de största klubbarna.

Fernando Orsi var hjälptränare i Inter tillsammans med Roberto Mancini då Zlatan kom till klubben.

– Det verkar som Real Madrid kan ha råd med Ibra. Men jag tror faktiskt att han kan bli kvar om Mourinho lyckas övertala honom, även om det kommer ett stort bud.

Mycket som ska gå i lås

Andrea Elefante, Gazzetta dello Sports Inter- och Zlatan-expert har sin linje klar.

– I nuläget finns inget konkret som tyder på att han går. En av de allra största klubbarna måste komma med ett tillräckligt bra bud för att han ska försvinna. 

Nicola Cecere, även han Inter-expert på Gazzetta dello Sport, tror att Zlatan är sugen på att röra på sig.

– Jag förstår det om man ser till att han haft fem fina år här i Italien, han har vunnit och är i den åldern att han vill vidare och vinna i Europa.

Cecere anser att det finns tecken som tyder på att Ibra vill flytta.

– Men det återstår att se vem som finns bakom, vilka agenten pratar med. Att köpa Ibra är allt annat än lätt, både vad gäller hans lön och vad du måste ge Inter. 

Cecere tror därför att mycket måste gå i lås för att det ska bli en affär.

– Signalerna som tyder på en flytt finns där. Men jag är väldigt nyfiken på att se hur det här slutar, på att få veta om någon tillräckligt bra klubb  har kapitalet och vill satsa det för att få loss Ibra.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A