Juves nya bud: 9 milj

Mellberg kan bli spelklar mot Inter på onsdag: ”Skadekris i klubben”

Foto: AP
Kan möta zlatan Olof Mellberg kan, efter sju säsonger, vara på väg till Juventus i Italien redan på onsdag. Är han matchklar då kan han få möta Zlatan.
FOTBOLL

Akut skadekris råder i Juventus. Det gör att storklubben höjer budet på Aston Villas Olof Mellberg från 7miljoner kronor till en 9 miljoner, enligt uppgifter till Sportbladet.

– Det är naturligt att de vill ha honom nu i januari i stället för i sommar, säger Villas manager Martin O’Neill.

Det har spekulerats i att Olof Mellberg skulle ansluta till Juventus först i sommar. Men dagens match mot Blackburn Rovers på Villa Park kan bli den svenske landslagsförsvararens sista i Aston Villa. En akut skadekris i Juventus ökar chansen till en blixtaffär.

– Olof håller mig uppdaterad. Jag litar helt på honom. Jag vet vad som händer och efter helgen ska vi gå igenom några saker. Juventus har lagt ett bud och jag har inte sett det, men har fått det berättat för mig. Jag kommer att låta er veta vad som händer på måndag, säger Martin O’Neill till den brittiska nyhetsbyrån PA (Press association).

Höjde budet

I veckan bjöd Juventus lite drygt sju miljoner kronor för Olof Mellberg. Villa tackade nej, men i går kväll kom nya uppgifter från Italien.

Juventus är berett att höja budet till en miljon euro, drygt nio miljoner kronor, för att få loss honom direkt.

– Jag har inte nåtts av någon sådan information. Men om det stämmer är det inte säkert att jag skulle veta om det, säger Aston Villas presschef Phil Mepham till Sportbladet.

Men det är upp till Olof Mellberg om han vill gå till Juventus nu eller till sommaren.

– Just nu är Olof vår spelare. Men vi vet att det finns en del klubbar som är intresserade av honom, och vi väntar på att Olof ska informera oss om läget, fortsätter Mepham.

Ställs mot Zlatan?

I sin debut för Juventus kan Olof Mellberg ställas mot – Zlatan Ibrahimovics Inter. Inför cupreturen mot Inter på onsdag finns det bara tre friska försvarare i Juve.

– Det är en riktig skadekris i Juventus. Det kan bli så att Hasan Salihamidzic får spela ytterback. Men då blir det problem på mittfältet i stället eftersom de har en massa skador där också, säger en italiensk journalist.

Pappersarbete

Skulle affären gå igenom finns det inget som hindrar Mellberg från att spela.

– Går övergången bara igenom snabbt nog så är det inga problem. Det gäller bara att alla papper blir påskrivna i tid, fortsätter Sportbladets källa.

Första mötet på San Siro i onsdags slutade 2–2, efter att Inter haft ledningen med 2–0. Zlatan Ibrahimovic satt då på läktaren hela matchen, men lär inte vilas i ytterligare ett prestigemöte.

FAKTA

Här är Juventus tunga skadelista

Målvakten: Gianluigi Buffon – Målvakten är nästan tillbaka, men mycket tveksamt om Ranieri vågar chansa med honom i en cupmatch. Svage Emanuele Belardi väntas få stå i stället.

Försvar: Jonathan Zebina, Jean Alain Boumsong, Giorgio Chiellini, Jorge Andrade, Zdenek Grygera – Grygera är avstängd, Boumsong är precis såld till Lyon. Nyförvärvet Andrade har varit borta sen i september.

Mittfält: Mauro Camoranesi, Marco Marchionni, Sergio Almiron – Skadan på Marchionni var lättare än befarat, men han kan ändå vara borta i upp till en månad. Almiron utlånad till Monaco.