Avbröt festen – för intervju

Zlatan träffade Renée Nyberg i Malmö i går: ”Han var glad”

FOTBOLL

Dagen efter ligasegern i Italien landade hjälten Zlatan Ibrahimovic i Malmö.

Där träffade han TV3:s programledare Renée Nyberg.

– Han var glad, men det var kanske inte så konstigt, säger hon.

Foto: FOTO: SVEN-OLOF ENGLUND
Renée Nyberg.

Historien kan ni säkert. Zlatan Ibrahimovic hoppade in i andra halvlek mot Parma – när det stod 0–0 – och med två snabba mål i comebacken sköt han Inter till klubbens tredje raka ligatitel.

Gårdagens italienska tidningar lyfte Zlatan till skyarna, men huvudpersonen själv hann inte njuta speciellt mycket av hyllningarna. Efter en lagmiddag på Inters spelar­hotell Melia åkte han hem, sov några timmar och tog sedan morgonplanet från Milano till Malmö.

Där väntade ett reportageteam från TV3, som håller på att göra en dokumentär om den svenske anfallsstjärnan.

– Sämre timing kunde vi ju ha haft. Jag såg själv matchen och det han gjorde var helt fantastiskt, säger programledaren Renée Nyberg till Sportbladet.

”Vi är nöjda”

Zlatan Ibrahimovic hoppade över firandet i Milano för att göra tv-program hemma i Sverige.

Ett ovanligt sätt att njuta av en stor triumf.

– Det är ju rätt roligt att laget vann titeln dagen innan vi träffade honom. Han var givetvis glad och vi är nöjda med det vi fick ut av intervjun, säger Renée Nyberg.

Reportaget om Zlatan kommer att visas den 1 juni och enligt TV3:s presschef Max Lagerbäck kommer det att bli någonting utöver det vanliga.

– Vi har kommit in bakom kulisserna och fått följa en stor spelare på nära håll. Jag vill inte gå in på några detaljer, men det kommer att bli ett entimmes program, säger han.

Lirade med ungdomar

Renée Nyberg har intervjuat Zlatan Ibrahimovic vid ett par tillfällen och gårdagens möte var det sista.

– Nu ska vi redigera ihop programmet. Vi har inte riktigt bestämt oss för hur vi ska lägga upp det, men det ska nog inte bli några problem, säger hon.

Efter intervjun fortsatte Zlatan Ibrahimovic sedan till ett reklamjippo i centrala Malmö, där han och lagkompisen Maxwell visade prov på sina fotbollskonster inför ett antal inbjudna ungdomar.