Gav bort ett mål – hotades av fans

Ascolis spelare får skit efter fair play: Vi låste in oss i omklädningsrummet

FOTBOLL

Här är incidenten som blivit en snackis i Italien.

Ascoli ”stal” först ett mål och gav sedan bort ett direkt på avspark.

Efter matchen attackerades spelarna av sina egna fans, som var rasande över att laget förlorat.

– Vi låste in oss i omklädningsrummet i två timmar, säger tränaren Giuseppe Pillon.

De mycket märkliga scenerna utspelade sig i lördagens Serie B-match.

I 14:e minuten tecknade Reggina-backen Carlos Valdez för skada och skickade bollen mot sidlinjen.

Men Ascolis Vincenzo Sommese hindrade bollen från att lämna planen och satte igång ett anfall. Regginas spelare stannade av och Sommese spelade in bollen Mirko Antenucci som la in 1–0.

Utvisning efter tumultet

Sedan var tumultet ett faktum. Reggina-lägret var rasande och försvararen Andrea Costa visades ut efter att ha slagit till Sommese.

Spelet återupptogs inte förrän efter fem minuter och då lät Ascoli sportsligt Regginas anfallare Biagio Pagano rulla in kvitteringen direkt på avspark.

– Vi tog beslutet (att låta Reggina kvittera) tillsammans. Det är ingen enskild person som är ansvarig för det här, säger Ascolis tränare Giuseppe ”Bepi” Pillon till italienska medier.

”Inte kul”

Reggina kunde sedan vända och vinna med 3–1, vilket förde upp laget på säker mark. Ascoli, däremot, ligger på nedflyttningsplats och efter matchen var fansen vansinniga på sitt lag som gett bort segern.

– Vi satt inlåsta i omklädningsrummet i två timmar efter matchen för att undvika alla protester. Det finns för många starka krafter som bara ser till resultaten. Det är inte kul när det blir så här, säger Pillon.

En utredning har startats för att bringa klarhet i om Ascolis agerande var fair play eller om det strider mot fotbollens regler. Dessutom ställer man sig frågan varför domaren lät spelet fortgå när spelaren var skadad.