Totti spottad på basketplan

Spelade match för välgörenhet: ”Ställer alltid upp”

FOTBOLL

Så här har du aldrig sett Francesco Totti förut. I går kväll hade han bytt ut fotbollsdressen mot basketlinnet, allt för att samla in pengar till FN:s världs­livsmedelsprogram.

9?000 personer hade bänkat sig för att titta när Totti och de andra Romaspelarna skulle spela basket med basketlaget Roma.

Foto: Scanpix
Francesco Totti drog på sig basketlinnet för en dag när Roma-spelarna ställde upp i en välgörenhetsmatch. Men de som var vana vid att se Totti briljera på planen lär ha blivit besvikna.

Och det gick ganska snabbt upp för publiken att Totti är bättre med bollen vid fötterna än i handen. Men för honom var huvudsaken inte att briljera utan han var där för att få in pengar till FN:s insatser mot svälten i utvecklingsländer. Och både han och hans tränare Claudio Ranieri var glada efter välgörenhetsmatchen:

– Det är skönt att så många människor kommer när det handlar om välgörenhet. Rom ställer alltid upp, säger Ranieri till romanews.eu.

Skönt avbrott i vardagen

Basket- och fotbollslirarna delades upp i ett italienskt och ett ”världslag”. Men det var mer skratt än seriöst spel, spelarna tyckte att det var ett skönt avbrott från vardagen.

Och när matchen var slut blev det ändå mycket fotbollsprat för Totti. Han berättade för romanews.eu att han fortfarande tror att laget har chans på en ligatitel trots att

laget är elva poäng från serieledaren Juventus:

– Laget har kvalitet, men för att sikta på Scudetton behöver vi tre eller fyra nya spelare. En i varje lagdel.

ARTIKELN HANDLAR OM