Roma upp i serietopp

”Vi har ödet i egna händer”

Foto: Reuters
FOTBOLL

2001 vann Roma Serie A sist.

Nu kan klubben vara på väg mot en ny ligaseger.

– Vi har ödet helt i egna händer, säger Roma-tränaren Claudio Raineri efter hemmasegern mot Atalanta med 2–1.

Inters 2–2 mot borta Fiorentina i lördags öppnade för Roma. En chans som Rom-laget tog vara på genom att vinna med 2–1 hemma mot Atalanta på söndagen.

Leder före Inter

Mirko Vucinic och Marco Cassetti ordnade tre nya poäng och laget är därmed ny serieledare i den italienska fotbollen med 68 poäng, en poäng före Inter, som hade haft ledningen i ligan i över sex månaders tid.

Nu har Roma, som inte vunnit ligan sedan 2001 då Fabio Capello ledde laget, chans att ta hem klubben fjärde serie A-titel.

– Vi har fem matcher kvar att spela och vi måste ta en match i taget för nu har vi ödet helt i egna händer, säger tränaren Claudio Raineri till AP.

Lazio nästa

Det svåraste provet för Francesco Totti & co kommer redan i nästa omgång. På söndag är det dags för det prestigefyllda och laddade Rom-derbyt mot Lazio.

– När vi möter Lazio spelar det ingen roll hur vi har spelat eller var vi ligger i tabellen. Lazio kommer göra det mycket svårt för oss.

Regerande mästarna Inter möter redan på fredagen Juventus och Roma har därmed fördelen att kunna spela på resultatet när de går in i derbyt på söndagen.