Attackerades av egna fansen

Mourinho: Jag förstår deras reaktion

Foto: RAI
FOTBOLL

Gårdagens Champions League-semifinal fick katastrofala efterspel.

Först attackerades Mario Balotelli av sin egen lagkamrat.

När han skulle köra i väg från arenan attackerades han av sina egna fans.

– Jag förstår deras reaktion, säger Inter-coachen José Mourinho.

Mario Balotelli spelade bara i 15 minuter för sitt Inter i gårdagens Champions League-semifinal men fansen hånade honom och hans egen coach var inte nöjd med hans spel.

– Vi ville alla ha mer ifrån honom, säger José Mourniho.

Publiken buade ut Balotelli som blev så frustrerad att han kastade sin tröja och rusade ut från arenan utan att fira segern med sitt lag.

– Jag är besviken över hur fansen behandlade Balotelli, jag vill att de alltid ska stötta honom. Men jag förstår deras reaktion, de såg samma saker som jag gjorde, säger Mourinho och fortsätter:

– Jag har försökt utbilda en stor talang flera tusen gånger. Det är semifinal i Champions League, en av de viktigaste matcherna inom fotbollen, och han har hela världens ögon på sig och så gör han en sån här dålig sak.

Attackerad två gånger

I spelargången direkt efter matchen attackerades Balotelli av sin lagkamrat Marco Materazzi, framför ögonen på bland andra Zlatan Ibrahimovic.

När Balotelli sedan skulle lämna arenan var det dags för nästa påhopp. En stor grupp upprörda fans attackerade anfallaren i garaget när han var på väg till sin bil.

Flera säkerhetsvakter fick gå emellan och även Inters president Massimo Moratti fanns på plats för att lugna ner supportrarna.

Inters vd Ernesto Paolillo sade efter matchen att Balotellis utbrott inte är acceptabelt och att klubben kommer att straffa stjärnan.

– Det är en sak vi måste diskutera. Men om vi ska vidta åtgärder? Absolut.

Försvarsministern reagerar

Flera högt uppsatta personer i Italien kräver Balotellis ursäkt.

– Balotelli är ansvarig för det han gör och måste ta ansvar, jag hoppas att han inser det, säger Gianni Petrucci, Italiens olympiska kommittés ordförande.

Italiens försvarsminister:

– Han måste be om ursäkt, och göra två mål mot Atalanta (som Inter möter på lördag), säger Ignazio La Russa.

”Han är som ett barn”

Hans lagkamrater i Inter var inte heller nöjda.

– Vad jag tycker om Balotelli, hur mycket tid har du? Man måste se vad som rör sig i hans huvud, han är som ett barn, säger Dejan Stankovic.

– Mario måste koncentrera sig på att göra det han kan göra på planen, han kan inte tillåta sig själv att bete sig så här, säger Javier Zanetti.