Inter riskerar straff för Militos överång

FOTBOLL

Diego Milito sköt hem Champions League, Serie A och den italienska cupen till Inter. Nu kan klubben straffas hårt sedan det italienska förbundet upptäckt felaktigheter i hans övergång från Genoa förra sommaren.

När Barcelona pumpade in pengar för Zlatan Ibrahimovic förra sommaren vände sig Interpresidenten Massimo Moratti till Genoa för att köpa in en ersättare för svensken.

Diego Milito kom, sågs och segrade - och var tillsammans med José Mourinho den stora anledningen till Inters trippelsuccé under den gångna säsongen.

Problemet är att Massimo Moratti gjorde affär med fel person - den avstängde Genoapresidenten Enrico Preziosi.

Han stängdes av i fem år 2005 efter att ha mutat Venezia i en match som ledde till att Genoa kunde ta steget upp till Serie A. Klubben tvångsdegraderades i stället till Serie C, och Preziosi får inte ha något som helst att göra med klubben förrän i slutet av den här sommaren.

Kallas till förhör

Ändå berättade han i en tv-intervju för ett år sedan att det var han som var hjärnan bakom Diego Milito och Thiago Mottas övergångar till Inter i fjol.

– Jag träffade Moratti för frukost, vi kom överens om priset på spelaren, och skakade hand, sa Preziosi till tv-kanalen Telenord.

Det italienska förbundet bekräftar nu att man undersöker affären, och att både Moratti och Preziosi kommer att kallas till förhör.

– Mer information kan komma under dagen, berättar en taleskvinna för förbundet.

I italiensk media spekuleras det i att Inter riskerar att bli av med sin ligatitel, men taleskvinnan vägrar att kommentera de spekulationerna.

Milito gjorde 30 mål under sin debutsäsong i Inter.