Ekdal till Bologna – på ”halvt” kontrakt

FOTBOLL

Det blir mer spel i Serie A för Albin Ekdal.

Juventusspelaren lånas ut till Bologna. Han kommer att inleda försäsongsträningen med nya klubben nästa vecka.

Foto: Magnus Wennman

Förra säsongen gjorde han bra ifrån sig i Siena, men när Toscanaklubben åkte ner i Serie B var det inte aktuellt med ytterligare spel där. I stället väljer nu Juventus att sälja halva hans kontrakt till Bologna, dit Ekdal kommer att skickas nästa säsong.

Det fanns indikationer på att den förre Brommapojkarnaspelaren skulle stanna i Juventus under den kommande säsongen, men enligt italienska medier har klubben nu bestämt sig för att det är bättre att han får utvecklas vidare i en mindre klubb med mer speltid.

Överens i natt

Sent i natt kom klubbarna överens om en halv försäljning, något som är vanligt i Italien. Ekdal ska närmast prata med Bologna, och om han godkänner övergången spelar han nästa säsong i den gamla svenskklubben.

Klas Ingesson och Kennet Anderssons gamla klubb köptes i början av veckan av italienske industrimagnaten Sergio Porcedda. Han berättade direkt att han vill ta tillbaka Bologna till toppen av Serie A, genom att satsa på unga spelare. Hans första köp ser nu ut att bli svenske Albin Ekdal.