Klar för Bologna efter italiensk specialdeal

FOTBOLL

Det har ryktats om det länge.

Nu är det klart att Albin Ekdal, 21, lämnar Juventus för Bologna.

Tack vare en italiensk specialdeal.

– Det är bara där som de gör så här, säger agenten Martin Klette till Sportbladet.

Under förra säsongen lånades Albin Ekdal ut från Juventus till Siena.

Men efter att Toscanaklubben åkt ned till Serie B blev ett klubbyte aktuellt. De senaste veckorna har det spekulerats i italienska medier om att den förre BP-spelaren är på väg bort från klubben.

I natt blev affären klar.

Säljs till 50 procent

Juventus säljer svensken till Serie A-konkurrenten Bologna - men bara till hälften.

– Juventus säljer Albin till 50 procent och har ett fyraårsavtal med båda klubbarna. En gång om året ska de avgöra var han ska spela nästa nästa säsong, säger agenten Martin Klette och fortsätter:

– Om de inte är överens får de lägga en lapp med summan de är beredda att betala i ett förslutet kuvert. Den som har högst belopp nedskrivet får spelaren, säger agenten om den italienska specialdealen.

– Det är bara i Italien som den möjligheten finns, säger Klette.

Uttagen i Juve

Fyra klubbar har under sommaren visat intresse för Ekdal och diskussionerna har pågått de senaste veckorna innan det slutgiltiga beslutet togs i natt.

– Allt har gått väldigt snabbt det senaste dygnet. Albin är mycket nöjd med övergången. Han har själv gjort bedömningen att det är ett bra lag på en bra nivå för att få speltid.

Tidningsuppgifter spekulerar i en övergångssumma på 25-30 miljoner kronor. Vad säger du om det?

– Jag kommenterar aldrig den typen av uppgifter. Men jag vet vilken summa det handlar om. Om man ser det beloppet som ett bevis för vilket marknadsvärde Albin har i dag så är det väldigt högt, säger Martin Klette.

Albin Ekdal kommer att ansluta till Bologna efter att Juventus mött irländska Shamrock Rovers i kvalet till Europa League.

– Han är uttagen till truppen och aktuell för spel, säger Klette inför torsdagens möte.

ARTIKELN HANDLAR OM