Raiola: Vi har börjat förhandla

”Förhandlingarna är officiellt öppnade vad gäller "Ibra”

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic kommer allt närmare en flytt till Milan.

Sent i går kväll bekräftade både agenten Mino Raiola och den italienska storklubben att man förhandlar om svensken.

– Affären är redan igång, säger Raiola till Sport Mediaset.

Spekulationerna kring Zlatan Ibrahimovics framtid i Barcelona har varit många.

Flyttryktena ännu fler.

Men efter en sommar där svensken placerats i allt från Manchester City till Real Madrid tycks följetången vara på väg att få sin slutpunkt – i Milano.

”Blir svårt”

Sent i går kväll gick både Milan och Mino Raiola ut offentligt med att man förhandlar om Ibrahimovic.

– Förhandlingarna är officiellt öppnade vad gäller ”Ibra”. På onsdag kommer jag att träffa Barcelonas president Sandro Rosell. Det kommer att bli svårt och vi har inte börjat prata om de ekonomiska aspekterna ännu, säger Milans vicepresident Adriano Galliani till Gazzetta dello Sport.

Andra lag inblandade

Raiola, som i söndags gjorde klart att Ibrahimovic ”till 99,9 procents säkerhet stannar i Barcelona”, gör nu en helomvändning.

– Affären är redan igång, men det är inte bara Milan utan även andra lag inblandade. Det kommer att bli svårt men de svåra förhandlingarna är samtidigt de vackraste. Vi har bara börjat så låt oss vänta och se. Men jag utesluter inte att Zlatan blir kvar i Barcelona heller, säger Raiola till Sport Mediaset.

Journalisten på Mediaset, Carlo Pellegatti, som intervjuat Raiola säger till Football Italia att affären är klar och att Zlatan spelar i rödsvart i höst.

– Milan och ”Ibra” är överens om ett kontrakt. Avtalet mellan dem är klart. Zlatan är väldigt glad över att komma till Milan och överlycklig över att de kommer att spela i Champions League. Det är nyckeln för honom, säger Pellegatti.

Hans uttalande får ännu mer tyngd med tanke på att Mediaset kontrolleras av Milans ägare Silvio Berlusconi.

Får gå ner i lön

Enligt kanalen kommer Milan att betala 75 procent av Zlatans lön på knappt 12 miljoner euro och Barcelona de resterande 25 procenten de kommande två åren.

Milanobaserade Gazzetta dello Sport uppger i dag att Milan högst kan sträcka sig till att betala hälften av Ibrahimovics lön och att Marco Borriello går till Barça som delbetalning vid en eventuell affär.

– Jag till Barcelona? Vem vet?, säger Borriello till Gazzetta dello Sport.

FAKTA

Här är andra som tagit det förbjudna steget i Milano

GIUSEPPE MEAZZA

Den kanske största symbolen för fotbollen i Milano av dem alla. Som liten grabb höll han Milan som laget i sitt hjärta – men när de rödsvarta inte tog emot honom (han ansågs för tunn) gick han till Inter och gjorde braksuccé. Efter 13 makalösa säsonger för Inter gick han över till sitt barndoms Milan och hans namn har lånats ut till stadens mäktiga arena. Men Milanfansen väljer att kalla den San Siro...

CLARENCE SEEDORF

Holländaren var en etablerad superstjärna i Real Madrid när han värvades till Inter 1999. Men hans två säsonger i Milano-laget lämnade en hel del övrigt att önska – och Interfansens starkaste minne av mittfältaren är förmodligen hans två drömmål i 2–2-mötet med Juve 2002. Milans supportrar har betydligt ljuvare minnen. Sedan övergången 2002 har han vunnit ligan och dubbla Champions League-titlar med I Rossoneri.

RONALDO

Det brasilianska fenomenet har gjort mål för båda klubbarna i derbyt mellan Milan och Inter. Ronaldos övergång från Real Madrid till Milan i januari 2007 rörde upp känslorna i Interlägret. Under sin tid hos de senare hade forwarden svåra skadeproblem – men Inter lät alltid honom ta sin tid och komma tillbaka. Att han då hade mage att gå till ärkerivalen sved därför extra mycket hos alla interistas.

ROBERTO BAGGIO

Roberto Baggio blev världens bästa spelare under sina år i Juventus. Men den gudabenådade anfallaren vann också ligan med Milan under sina två säsonger med klubben. I slutet av 90-talet gjorde han också två säsonger för Inter utan någon större framgång. Dåvarande tränaren Marcello Lippi höll inte Baggio som sin favorit och Caldogno-sonen gjorde bara nio mål på 41 matcher för klubben.