”Ödet förde hit Zlatan till slut”

Veteranen Seedorf gläds åt ”Ibras” ankomst

Foto: scanpix
Seedorf (till höger) tror att årets Milan kan gå hela vägen.
FOTBOLL

MILANO. 4–0-seger i ligapremiären.

Med det var inte enda anledningen till att Milanspelarna jublade.

– Alla känner en extra entusiasm eftersom Ibrahimovic har kommit hit, säger Clarence Seedorf, 34.

Den holländske mittfältaren är en av de som får göra grovjobbet bakom de offensiva superstjärnorna: Ronaldinho, Pato – och nu även Zlatan Ibrahimovic.

Även utan Zlatan imponerade Milan med en 4–0-seger mot nykomlingen och vårens Serie B-vinnare, Lecce.

– Vi gjorde en övertygande match. Vi vill starta säsongen starkt för de senaste åren har vi inte startat bra och efter ett par månader har vi varit åtta poäng efter tabellettan.

”Vi är upprymda”

– 4–0 och vi glada över det. Det är bara att hoppas att vi kan fortsätta så, säger Seedorf.

Hur långt kan den här upplagan av Milan gå?

– Vi kan gå hela vägen. Vi har förberett oss bra och speciellt nu med entusiasmen som vi har efter den här matchen, inte bara på grund av segern, utan också för att Ibrahimovic kom hit. Klubben, fansen, alla är upprymda över det. Det kommer hjälpa oss hela vägen.

Vad tänkte du när du hörde om att Zlatan var på väg till Milan?

– Vi hade lite inside innan det kom ut i pressen så vi blev inte överraskade. Vi visste att det var på gång. Vi är glada över hans ankomst. Vi var ett bra lag innan, med honom blir vi ännu starkare.

Vilken är din uppfattning om honom som spelare?

– Zlatan är en av världens bästa anfallare. Det råder ingen tvekan om att han kommer bidra med kvantitet och kvalité till laget.

Har du pratat med honom?

– Ja, vi snackade före matchen. Han förklarade hur motiverad han var. Jag tittade honom i ögonen, vi känner varandra sedan ett tag tillbaka, och jag såg att han var lycklig. Jag vet att han alltid velat spela här. Ödet förde honom hit till slut.