Hotar att stämma och sparka superstjärnan

Skandalspelaren Adrian Mutu i nytt blåsväder

Foto: AP
FOTBOLL

Fiorentina hotar att sparka Adrian Mutu och stämma 31-åringen för att få ekonomisk kompensation.

Allt efter att anfallaren i dag stormat ut från träningsanläggningen efter ett möte med klubbens ledning.

– En sådan här handling av olydnad och brist på respekt mot Fiorentinas tröja och laget var bara den senaste i raden av liknande händelser från spelaren Mutu. Det tvingar Fiorentina att förbehålla sig rätten att vidta åtgärder både sportsligt och civilt, skriver klubben i ett uttalande.

Fiorentina meddelar i ett officiellt uttalande att de överväger att stämma sin anfallsstjärna Adrian Mutu. 31-åringen lämnade utan tillåtelse ett möte med klubbens ledning och stormade iväg från träningsanläggningen.

Åkt dit för dopning

– Spelaren Adrian Mutu lämnade i dag träningspasset utan någon motivering eller tillåtelse. Han avvek efter ett möte mellan klubben och spelarens representanter där vi diskuterade hans framtid, skriver Fiorentina i ett uttalande.

Historien påminner mycket om Antonio Cassanos. Den italienske landslagsmannen lämnade ett möte med Sampdoria president och uttalade sig även nedsättande mot sin chef. Klubben begärde då att stjärnans kontrakt skulle brytas och han skrev nyligen på för Milan istället.

Fiorentina hotar nu att både bryta Mutus kontrakt och stämma 31-åringen för de ekonomiska kostnader han orsakat.

– En sådan här handling av olydnad och brist på respekt mot Fiorentinas tröja och laget var bara den senaste i raden av liknande händelser från spelaren Mutu. Det tvingar Fiorentina att förbehålla sig rätten att vidta åtgärder både sportsligt och civilt, skriver klubben.

Mutus agent Giovanni Becali säger att stjärnan är lugn. Han säger också att de inte kommer att gå med på att bryta kontraktet.

”Tvingas betala hans lön”

– Om de inte tar ut honom till matcherna kommer han att stanna på läktaren och Fiorentina tvingas att betala hans lön tills kontraktet löper ut, säger Becali till Firenzeviola.it.

Rykten har placerat anfallaren i Cesena, som uppges redan ha en överenskommelse med rumänen. Det förnekar agenten men Becali bekräftar att Fiorentina hoppas kunna sälja Mutu under januari.

– Fiorentina har gett oss tillåtelse att försöka hitta ett annat lag, men inte i Italien. Flera klubbar i både Italien och Europa vill ha Mutu, inklusive Cesena, säger Becali.

Adrian Mutu gjorde comeback så sent som i oktober efter att ha varit avstängd i nio månader för att ha testats positivt för dopning. Han har tidigare lämnat Chelsea efter att ha testats positivt för kokain. Även den engelska klubben stämde då stjärnan.

ARTIKELN HANDLAR OM