Maradona vill fira 50-årsdagen – i Neapel: ”Min enda önskan”

1 av 107 | Foto: ARKIVBILD
Maradona (mitten) var ett superlöfte redan som barn.
FOTBOLL

Han upplevde några av sina största fotbollsögonblick i Neapel.

Nu vill Diego Maradona fira sin 50-årsdag i staden.

– Min enda önskan är att få återvända till Napoli och krama om staden och människorna som jag aldrig kan glömma, säger han.

Foto: AP
Diego Maradona i Napoli-tröjan. Bilden är från 1987.

I Argentina tappade han lite av hjälteglorian efter misslyckandet i fotbolls-VM. Men i Neapel är Diego Maradona fortfarande kung, helgon och frälsare.

Nu vill superstjärnan återvända till staden där han vann två italienska ligatitlar och en Uefacup. Den 30 oktober fyller han 50 år, och vill fira det med en fotbollsmatch på San Paolo-stadion.

Vill spela med gamla lagkamrater

– Jag tillbringade den största och bästa delen av min karriär i Napoli och jag har fortfarande många vänner där, säger han till Gazzetta dello Sport.

Han har nu bett sin gamle lagkamrat från Napolitiden, Salvatore Bagni, att ordna en match med de gamla lagkamraterna på legendarens födelsedag.

– Jag har allting i mitt liv. En familj som jag älskar, en briljant karriär, och tack vare Gud, vill jag inte ha något mer. Det enda jag önskar är att få återvända till Neapel.

Fick inte nytt kontrakt

Bagni ska i vecka ha ett möte med Napolipresidenten Aurelio De Laurentiis för att se om en match är möjlig att genomföra. Napoli spelar på bortaplan mot Brescia i den aktuella omgången.

Maradona var otroligt hyllad i Argentina inför VM-slutspelet i somras. Efter att de åkte ut mot Tyskland i kvartsfinalen valde dock förbundet att inte förnya hans kontrakt.

ARTIKELN HANDLAR OM