"Bli seriös eller börja sälj Salami"

Cassano funderade på att sluta.

FOTBOLL

Antonio Cassano, 28, gör succé både i Sampdoria och det italienska landslaget.

Men han avslöjar nu att han funderat på att lägga av.

– Jag sa till mig själv jag måste börja spela fotboll seriöst, eller åka hem till Bari och sälja salami, säger han.

Hans karriär har gått som en berg- och dalbana. Efter att ha slagit igenom i Bari, bråkat sig fram till succé i Roma och hamnat i frysboxarnas frysbox i Real Madrid så gör Antonio Cassano nu succé i Sampdoria.

Det finns två anledningar till det.

– Min fru Carolina har förändrat mitt liv. Och att få spela i Sampdoria likaså. Jag kommer alltid att vara tacksam för det, och jag blir alldeles känslosam bara av att prata om det, säger Antonio Cassano till La Stampa.

Annat var det under tiden i Real Madrid 2007. Han var så långt ner på Fabio Capellos lista att han frös fast i frysdisken.

– Då sa jag till mig själv att det var dags att göra det här seriöst, eller åka hem till Bari och börja sälja salami.

Förändrad fotbollsfilosofi

Han blev utlånad till Sampdoria, och därefter har det nästan enbart varit succé. Till och med allt landslagsbråk med Marcello Lippi är nu lagt på hyllan, och under nye förbundskaptenen Cesare Prandelli är han given hos Gli Azzuri.

– I mitt huvud så var fotboll bara tricks och dribblingar. Jag trodde att jag var bäst genom tiderna och att jag inte behövde bry mig om resten av laget.

Men tiden hos Sampdoria har förändrat hans fotbollsfilosofi.

– Jag insåg att det bara finns en spelare som kan vinna allt på egen hand - Maradona. Nu har jag lärt mig att spela tillsammans med laget, och det har gjort mig mycket starkare. Nu spelar jag ju med ytterligare tio spelare.

ARTIKELN HANDLAR OM