Zlatan på väg att tvingas ut i strejk

Lagkamraten: ”Trötta på att behandlas som objekt”

FOTBOLL

Serie A-spelarna varslade i dag om strejk under samtliga ligamatcher helgen den 25–26 september.

Anledningen är ett förslag från klubbpresidenterna som skulle tvinga spelarna att gå med på att byta klubb under sitt sista kontraktsår.

– Vi är trötta på att bli behandlade som objekt och inte som människor, säger försvararen Massimo Oddo, lagkamrat med Zlatan Ibrahimovic i Milan, enligt AP.

Foto: afp
Blir det strejk för Zlatan och Robinho?

Det nya förslaget från klubbpresidenterna skulle innebära att spelarna är tvungna att acceptera en övergång till vilken klubb som helst under sitt sista kontraktsår, så länge den nya klubben anses vara lika bra sportsligt och erbjuder samma ekonomiska villkor. Om spelaren i fråga ändå vägrar måste han komma överens om en kontraktslösning med sin nuvarande klubb.

”Kommer definitivt bli strejk”

Förslaget har fått stjärnorna i Serie A att gå i taket då de till stor del förlorar bestämmanderätten över sin egen framtid. I dag varslade därför spelarfacket om strejk 25–26 september.

– Det kommer definitivt bli strejk oavsett vilka beslut som tas på nästa styrelsemöte, och den kommer att förlängas om inte de passande överenskommelserna nås, säger spelarnas representant Massimo Oddo, lagkamrat med Zlatan Ibrahimovic i Milan.

Milan möter Genoa

Ibrahimovic är en av dem som nu kan gå ut i strejk då Milan ska möta Genoa under den aktuella helgen. Samma lördag spelas också stormötet mellan Roma och Inter.

– Vi är trötta på att bli behandlade som objekt och inte som människor, säger Oddo.

Parterna ska nu mötas på måndag för att försöka nå en lösning.

ARTIKELN HANDLAR OM