Allegri: Vi ska inte upprepa misstagen

Foto: Foto: Bildbyrån
Varnas för Lecce Efter 4–4 mot Udinese fick Milan utstå hård kritik. Nu varnar Zlatans tränare att Milan inte får underskatta Lecce.
FOTBOLL

LECCE. Det är inte en stormatch.

Det är en match som Milan bara kan och ska vinna.

Just därför varnar Max Allegri för Lecce.

– Ingen ska tro att det blir en lätt match.

I kväll möter Milan Lecce borta. Ett möte som den mäktiga storklubben ska vinna utan problem. Men Milans tränare Max Allegri varnade i går, på presskonferensen på Milanello, för underskattning.

– Det här är ingen lätt match. Och det är samtidigt en mycket viktig match.

”Viktig period”

Att Milan spelade 4–4 mot Udinese hemma senast har väckt kritik men Allegri säger:

– Vi kommer inte att upprepa de misstagen utan tvärtom hämta laddning ur dem.

Milan går nu in i en intensiv fas med många matcher på kort tid nu när även italienska cupen, samt efter det Champions League-spelet drar igång igen. Allegri menar att det troligen är nu, inte längre, fram, som ligan avgörs.

– Det är en väldigt viktig period som kommer nu.

Ligatvåan Napoli spelade i går kväll 0–0 mot Fiorentina.

Svarade undvikande

Napolis president Aurelio De Laurentiis har i veckan väckt irritation i Milan-lägret med sitt uttalande, som anslöt till många italienska fotbollstyckares åsikt om att Milan hade hjälp med domslutet i matchen mot Udinese, vid Zlatan Ibrahimovics avgörande mål på övertid:

– Berlusconi vill vinna scudetton och kommer att göra allt för att få hem den till Milan. Även genom att se till att man vinner med ett mål som egentligen var offside, det säger det mesta ...

När Allegri i går fick frågor om De Laurentiis uttalande valde han dock att inte gå i polemik utan svarade i stället bara undvikande men lugnt:

– Det är inte bara Berlusconi som vill ha scudetton, det vill vi alla.

ARTIKELN HANDLAR OM