– Jag har männen till höger och kvinnorna till vänster, närmast hjärtat

Zlatan i stor intervju om alla tatueringar, vem som är den bäste han spelat med och vad han gör för pengarna

FOTBOLL

MILANO. Zlatan har en tanke bakom alla sina tatueringar.

Det berättar han nu i en intervju.

– Jag har männen till höger och kvinnorna till vänster, närmast hjärtat, säger han.

Foto: AFP

I dag var det nylasering av Milans egen tidning ”Forza Milan!”. Sportbladet var på plats på Milanello och träffade Zlatan, som pryder omslaget på det nya numret av tidningen.

– Jag mår väldigt bra just nu, sa en glad Zlatan.

I morgon läser ni mer om Sportbladets egen intervju med Zlatan. Redan här kan vi dock publicera den intervju som ”Forza Milan!” gjort med Zlatan.

”Hela familjens födelsedatum”

Där pratar han om bland annat sina berömda tatueringar och får frågan vad de betyder för honom.

– De är framför allt meddelanden.

Du har många datum intatuerade?

– Ja, hela familjens födelsedatum. Till höger har jag männens datum, för det är den starkaste armen och handen. Till vänster har jag kvinnorna, för det är närmast hjärtat. Jag har pappa till höger, mamma till vänster och mina söner till höger. Sen har jag en maori-symbol också, som beskydd för min familj och mig.

Zlatan säger att han kommit på alla idéerna till tatueringarna själv.

– Så pratar jag om det med tatueraren, frågar vad han tycker och sen bestämmer jag mig.

För Forza Milan berättar Zlatan också att han slutat lyssna på musik före matcherna.

– För då kände jag mig laddad när jag gick ut, av musiken, men sen försvann den laddningen. Så nu lyssnar jag inte på musik före match längre, jag sköter uppladdningen på egen hand, på så vis töms jag inte på adrenalin efter ett tag.

Hur gör du av med dina pengar?

– Det är en bra fråga. För en person med pengar lever ett liv utan svårigheter. Till exempel när du reser: du betalar lite mer och så har du inga besvär alls. Men jag går inte omkring och spenderar pengar bara för att göra av med dem, jag köper inget som jag inte behöver, säger Zlatan och fortsätter:

– Jag vet var jag kommer ifrån. Jag är från en vanlig familj, min pappa gav mig av sin lön för att jag skulle kunna åka med laget på bortamatcher. Och sen hade vi inte pengar till hyran och låg efter en månad med den.

Zlatan säger också till ”Forza Milan” att han hjälper dem i familjen som behöver det.

– Men det beror också på. Om du jobbar så hjälper jag dig, annars inte. I livet måste man både ge och ta, det har jag fått lära mig på egen hand.

Kunde blivit advokat

Vad säger dina föräldrar då?

– De är stolta och vill inte ta emot något. De ber aldrig om något de behöver, jag får köpa det ändå och bara ge det till dem och lämna det där, annars tar de inte emot det. Jag köpte till exempel en bil till min pappa och sa ”Här är nyckeln, gör som du vill, bilen är din”. Några dagar senare såg jag honom köra omkring i bilen i centrum. Då var jag nöjd!

I ”Forza Milan”-tidningen berättar Zlatan också att han kanske skulle blivit advokat om han inte blivit fotbollsspelare. Han pratar mycket om hur bra han trivs i Milan och att han tycker om basket, bordtennis och hockey men inte får åka skridskor för Milan, det är för stor risk att han kan skada sig.

Zlatan säger också att Iniesta är den bäste han spelat med och att Sneijder borde varit på Guldbollen-podiet men att rätt man vann.

FAKTA

Fotnot: Läs Sportbladets intervju med Zlatan i morgon.

ARTIKELN HANDLAR OM