Värvad – efter ja från Zlatan

Milans president om hur de säkrade upp Mark van Bommel: ”Jag ringde och hörde vad Ibra tyckte”

Foto: AFP
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovics makt i Milan blir allt större.

Innan klubben värvade Mark Van Bommel fick man svenskens godkännande.

– Jag ringde och hörde vad Ibra tyckte, säger Adriano Galliani.

I går kväll gjorde Milans nyförvärven Mark Van Bommel, 33, och Urby Emanuelson sin debut när Milan slog Sampdoria och tog sig till semifinal i italienska cupen.

– Jag är nöjd med deras prestation, säger tränare Max Allegri.

Lyssnade med Zlatan

I dag presenterades de två nya spelarna officiellt på Milans träningsanläggning Milanello.

Van Bommel fick då som väntat frågor om de heta duster han och Zlatan haft med varandra på planen tidigare och hur de två nu kommer att fungera ihop.

– Det är sant att vi haft våra kontroverser när vi mötts. Jag tror att det är för att Ibrahimovic och jag är likadana typer av personer. Vi vill båda vinna alltid och vi har båda mycket temperament. Men nu spelar vi i samma lag, säger Van Bommel.

...som sa ok

Milan vice president Adriano Galliani försäkrade också det församlade pressuppbådet om att det inte kommer att bli några problem mellan Zlatan och holländaren. Galliani har nämligen försäkrat sig om sin storstjärnas godkännande, innan affären genomfördes.

– Jag ringde till Ibrahimovic och hörde vad han tyckte och han sa ”Van Bommel är en bra spelare. Han är stark och svår att komma förbi”. Ibra var enbart positiv till värvningen, säger Galliani.

Hans uttalande väcker en del uppmärksamhet bland de italienska fotbollstyckarna eftersom det säger mycket om vilken makt Zlatan – och hans agent Mino Raiola, som även är Van Bommels agent – fått i Milan, en av världens främsta klubbar.

ARTIKELN HANDLAR OM