Zlatan bakom Milans seger mot Catania

Uttalade hårda ord om Malmö FF efter matchen

FOTBOLL

CATANIA. En hård frispark gav 1–0, hårt slit gav 2–0. Men Zlatan Ibrahimovic var inte färdig med att skjuta hårt.

Sista skottet riktade han hemåt, mot Malmö FF.

– Malmö? Katastrof. Och det är Borgs och Madsens fel, säger Zlatan till Sportbladet.

När Zlatan Ibrahimovic efter många, långa tv-intervjuer kom ut till den skrivande pressen sent igår kväll fanns det ett tema som löpte genom hela samtalet:

Kriser – och lösningar.

Krisen i själva matchen mot Catania.

Skadekrisen på Milans mittfält.

Krisen i Malmö FF.

Matchen först.

Milan kom till Catania med mängder av skador, och fick dessutom Serie A-debuterande nyförvärvet Mark van Bommel utvisad direkt efter paus, i ställningen 0–0.

Mycket efterslängar

– Det kändes som att de sökte det där röda kortet hela matchen, säger Zlatan. De körde med efterslängar och så, det är en del av spelet, men jag tyckte vi hade det under kontroll och det röda kortet vi får – jag tycker inte att det är rättvist.

Såg du situationen?

– Ja, han (van Bommel) går in i tacklingen med händerna i luften, han ville inte ens gå in i tacklingen, men Catania-spelarna var direkt på domaren och försökte manipulera honom.

Milan var illa ute, men svarade med att göra 1–0 i sitt nästa anfall. Målskytt: Robinho. Målfixare, på frispark: Ibrahimovic.

– Jag går på kraft, målvakten släpper bollen, och Robi gör mål. Han gör det bra, förklarar Zlatan.

Efter matchen hyllades svensken förbehållslöst av Milan-tränaren Massimiliano Allegri, som menade att han är på väg att göra sin bästa säsong någonsin.

– Han känner sig som lagets ledare, och gillar det. Det viktigaste av allt är att han till och med försvarar, att han vill offra sig.

”Enklare med tio man”

Ibrahimovic själv förklarade vinsten med att det egentligen var enklare att spela med en man mindre.

– Jag tror de fick självförtroende av det (utvisningen). De gick upp med mer folk och då blev det mer ytor där framme. Jag tyckte vi utnyttjade det på ett grymt sätt.

Det avgörande 2–0 kom med fem minuter kvar. Målskytt: Ibrahimovic. Målfixare, från kanten: Robinho.

– Jag kände att jag var helt ensam och skrek. Jag fick den helt perfekt av Robi, behövde bara sträcka mig lite.

Inför dagens matcher leder Milan Serie A med sju poäng. Tabelläget ser bra ut, det är värre med skadeläget.

I går saknades – bara på mittfältet! – Strasser, Pirlo, Seedorf, Boateng och Flamini. Mot Catania tillkom avstängningen på nye van Bommel och en skada på Ambrossini. Och på tisdag väntar toppmatch mot Lazio.

Innan han lämnar Stadio Massimino ber Sportbladet honom att kommentera en sista kris: De försvunna miljonerna i hans älskade Malmö FF. Zlatan använder tillfället till att rikta stenhård kritik, återigen, mot männen som ledde klubben när han lämnade den.

Har du hört om Malmö, det sista?

– Malmö? Katastrof. Jag tror... Pelle (Svensson) fick ta över all skit efter Hasse Borg och Bengt Madsen. Det är inte hans fel. Och det får ni gärna skriva. Det är Hasse Borgs och Bengt Madsens.

ARTIKELN HANDLAR OM