Kritiseras – trots fyra mål på tre matcher

”Ska inte spela som en mästare”

FOTBOLL

Fyra mål på tre matcher och en kanonstart av Serie A.

Trots det får stjärnan Alexandre Pato nu kritik av Milans tränare.

– Alexandre Pato måste växa i många avseenden, säger Massimiliano Allegri enligt Football Italia.

Foto: AP

Alexandre Pato var förra året Milans odiskutabla storstjärna och fullständigt given i startelvan. Med värvningarna av Zlatan Ibrahimovic och Robinho har brassens stjärnstatus falnat och nu får han också kritik av tränaren Massimiliano Allegri. Detta trots en bra säsongstart med fyra mål på tre matcher i Serie A.

”Ska spela som en pojke”

– Alexandre Pato måste växa i många avseenden. Jag sade åt honom att för att nå sin fulla potential måste han spela som om han bara var en pojke och inte en mästare. Han måste bli mer bekymmerslös, säger Allegri.

Trots förlusten och utspelningen mot Real Madrid i Champions League är Allegri positiv inför lagets möjligheter mot Napoli på måndag.

”Var en dålig dag”

– Min syn på det är att det bara var en dålig dag: med entusiasm, hunger och vilja kan vi utmana vilket lag som helst i Italien och Europa. Det är också därför jag tror att jag kommer spela med samma typ av lag i returen på San Siro.

Om Allegri håller sitt ord kan med andra ord Ronaldinho räkna med en startplats till matchen mot Real Madrid. Mer osäker är stjärnans medverkan mot Napoli då brassen avbröt en träning i veckan med en känning i låret.

– Jag vet inte om han kommer spela, det beror på hur han känner sig, säger Allegri.

ARTIKELN HANDLAR OM