Stjärnan sparkas

Förolämpade klubbens president grovt

FOTBOLL

Sampdoria har rådfrågat italienska fotbollsligans organisation om att omedelbart få bryta kontraktet med Antonio Cassano.

28-åringen ska ha förolämpat klubbens president Riccardo Garrone grovt och sedan vägrat be om ursäkt.

– Vi kommer att vara tysta tills ligan har tagit ett beslut, säger Garrone enligt Football Italia.

Foto: AP

Sampdorias president Riccardo Garrone bad i tisdags Antonio Cassano att medverka på en middag i hans ära där Cassano också skulle prisas. Men 28-åringen valde att stanna hemma, enligt Cassano själv för att se över sin gravida fru, och Garrone tvingades be om ursäkt för sin egen spelares frånvaro på middagen.

Körde på en bil

Garrone besökte sedan träningsanläggningen på fredagen för att kräva Cassano på en ursäkt. Enligt Football Italia ska landslagsmannen då fortsatt att förolämpa presidenten. Garrone lämnade mötet rasande och Cassano ska ha kört på en bil i ren frustration när han lämnade anläggningen.

Sampdoria gick tidigare ut på sin hemsida och skrev att klubben "överväger disciplinära åtgärder". Nu har Sampdoria tagit beslutet att bryta stjärnans kontrakt med omedelbar verkan och har därför kontaktat ligaföreningen.

Vägrar kommentera affären

– Vi kommer att vara tysta tills ligan har tagit ett beslut, säger Garrone.

Övriga spelare i laget tränade i dag inför morgondagens möte med Cesena. Cassano fanns dock inte med efter att klubben, via telegram, meddelat honom att han är avstängd från all tävlingsfotboll.

Enligt italienska uppgifter jagar nu Milan, Inter och Juventus stjärnan.

– Jag har inte haft kontakt med någon av dem. Vad gäller det som hänt med presidenten så kan jag inte prata om det, säger Cassano till Centro Suono Sport, skriver Football Italia.

ARTIKELN HANDLAR OM