Boateng och Pato hyllas efter Milans storseger

Tidningarna frossar efter knocken – och spekulerar i romans mellan brassen och Milans arvtagerska

FOTBOLL

MILANO. Milan hyllas stort efter segern över Napoli.

Allra mest lovordas Pato.

Nu spekuleras det i om det kan vara den nyfunna nära vänskapen med Barbara Berlusconi som gett brassen en nytändning.

– Jag har visat styrka och tagit mig igenom den här svåra perioden, säger Pato.

Veckotidningen Novella 2000 har fångat Pato och Barbara på restuarang La Briciola.

Zlatan Ibrahimovic får i dag beröm i italienska medier för sin perfekt slagna straff i går kväll mot Napoli. Han får snittbetyget 6,5 som är väl godkänt men inte mer.

– Det var en mycket, mycket viktig match att vinna, det kändes bra, sa Zlatan till Sportbladet i natt.

De riktigt stora orden och höga betygen får i dag dock Kevin Prince Boateng och Pato.

”Var är Napoli?”

Hela Milans spel hyllas också med rubriker som ”Vilket Milan!”,”Norr slår söder” och ”Styrkebesked av Milan”.

Självklart debatteras också på sportsidorna straffen som Milan fick och som Zlatan gjorde 1-0 på. Napoli får även kritik för sitt spel med frågande rubriker som ”Var var Napoli?”. Den annars så hyllade Cavani får låga 5 i betyg i vissa tidningar.

Mest hyllad är däremot Pato.

– Vi är alla bröder i det här laget. Jag är så lycklig, säger Pato.

Efter all kritik han fått utstå, liksom petningarna, lovordas han i dag. Sida upp och sida ner visas jublande Milan-spelare men ingen är gladare än Pato.

– Jag har varit stark denna svåra tid och inte givit upp, jag har haft stöd som betytt mycket, sa brassen i natt när han mötte medierna.

Skriker efter Patos mål

I italienska tidningar spekuleras det nu en del i om en del av det stödet är den nyfunna vänskapen med Milan-arvtagerskan Barbara Berlusconi. Premiärministern dotter praktiserar just nu i Milan och har de senaste veckorna varit mycket på presskontoret där presschef Giuseppe Sapienza satt in henne i klubbens rutiner.

De har också fångats på bild – av veckotidningen Novella 2000 – på restuarang La Briciola.

Barbara Berlusconi är mycket entusiastisk över allt som rör Milan där hon väntas ta över när hon är redo. Bilder i dag i flera sporttidningar visar hur hon står vid vice president Gallianis sida på hedersläktaren och skriker rakt ut av glädje efter Patos mål.

Arvtagerskan Barbara Berlusconi, 26 år och mamma till två små barn, separerade nyligen från barnafadern Giorgio Valaguzza.

I sitt senaste nummer publicerar den italienska veckotidningen Novella 2000 bilder på ”BB”, som hon kallas, på middag med Pato. Paret var ute på tu man hand på ”La Briciola”, en populär restaurang i trendområdet Brera i Milano.

Hittills säger dock Pato och ”Berluschina” att de två ”bara är vänner”.

Något som dock, som sagt, inte hindrar italienska medier från att spekulera kring Barbara Berlusconi betydelse för Patos comeback och återfunna glädje.

FAKTA

Zlatans betyg efter Milan-Napoli i Italiens fem största tidningar

Betygen går inklusive halvsteg från 1-10. Lägre betyg än 4 och högre än 8 är dock mycket ovanligt.

Gazzetta dello Sport 6,5

”Hans främsta prestation är den att han öppnar matchen genom sin exatt utförda straff. I första halvlek ett skott som gick över och en fin passning till Flamini.”

Corriere dello Sport 6,5

”I första halvlek är han nästan hela tiden steget efter och förlorar även de situationer där han borde vinna tack vare sin fysiska överlägsenhet. I början av andra halvlek gör han mål på straffen (mål nummer 14) och öppnar vägen för succén”.

Tuttosport 6,5

”Han är på väg neråt i första halvlek men sen tänder han i rättan tid för att återställa ordningen. Millimeter-perfekt slagen straff, hans 14 mål denna säsong”.

Corriere della Sera 7

”Straffen är perfekt och banar väg för resten. Det är en aktion från honom som leder till även 2-0. Även om han inte gör en toppmatch är han hela tiden viktig. Sedan, i 94:e minuten, lyckas han trots den allmänna glädjen bli irriterad på Pato över en utebliven passning. Vad har den stackars Pato gjort honom?”.

La Repubblica 6

”Han kände av att han inte gjort mål på fem matcher och så fort domaren blåste straff var han där. Vid mål nummer två ville han ha bollen som gick till Boateng, för att öka på sina siffror. Gjorde inget mer”.